icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Els Bombers continuem treballant per estabilitzar l’incendi forestal de #Capellades que té un potencial de 2.000 hectàrees #IFCapellades

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant per estabilitzar l’incendi que, des la tarda de dimecres, afecta una zona de vegetació forestal a Capellades. Continua actiu, amb un perímetre aproximat de més de cinc quilòmetres, del qual ja se n’ha pogut estabilitzar un 20%.

L’incendi, l’avís del qual es va rebre a les 18.18 hores de dimecres, va començar al costat de la carretera C-15, al punt quilomètric 38’2, en direcció Igualada, i va fer una primera pujada topogràfica. Es tracta d’un incendi que ha avançat per la Serra Conillera, amb molta intensitat, direcció nord, conduit pel vent moderat que bufava a la zona. El foc afecta una zona boscosa, amb molt desnivell i de difícil accés, sobretot per poder accedir amb els vehicles. És zona forestal no poblada, i per tant no ha estat necessari fer cap desallotjament. Tampoc s’ha desallotjat cap de les urbanitzacions més properes. Durant la nit els efectius han continuat treballant amb l’objectiu de confinar-lo a les primeres hores del matí.

El total del dispositiu d’extinció dels Bombers està format per una seixantena  de dotacions terrestres, amb 175 efectius, entre vehicles d’extinció, de coordinació i de comandament, i amb efectius dels GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), EPAF (Equip de Prevenció Activa Forestal), del GEM (Grup d’emergències Mèdiques) i del GROS (Grup Operatiu de Suport) que ha desplegat el Centre de Comandament des d’on es coordina i es gestiona l’incendi. Durant tota la tarda els efectius terrestres han tingut el suport dels mitjans aeris, s’han activat 18, que s’han retirat amb l’arribada de l’ocàs. En el dispositiu d’extinció s’ha incorporat també maquinària pesada.

Segons les darreres dades del cos d’Agents Rurals, l’incendi hauria cremat, de moment, 45 hectàrees, la majoria de massa arbrada. La causa hauria estat un vehicle avariat que ha cremat al voral de la carretera.

La C-15 tallada, i la R6 en marxa

D’altra banda, i segons informa el servei Català de Trànsit, la carretera C-15 està tallada entre Cabrera d’Igualada i la Pobla de Claramunt. S’habilitarà un carril tan sols per transport urgent.

Ja s’ha restablert el servei de la línia R6 (Llobregat-Anoia) de Ferrocarrils de la Generalitat entre Capellades i Igualada que s’havia tallat a causa de l’incendi. Els trens circularan amb marxa lenta.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra, tant de trànsit com de Seguretat Ciutadana, que fan control d’accessos, dels Agents Rurals, de les ADF (Agrupacions Defensa Forestal), del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) i de la Creu Roja.

Protecció Civil de la Generalitat manté en prealerta el pla INFOCAT. De moment no hi ha cap ordre d’evacuació o confinament, però es demana evitar els desplaçaments per la zona per facilitar les tasques dels cossos d’emergències. En cas que el fum arribés en alguna zona habitada cal tancar portes i finestres i desconnectar la ventilació exterior.

El consller d’interior Miquel Buch ha visitat la zona.
tornar_radioIgualada