icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ESTABILITZAT L’incendi d’indústria de Vallbona d’Anoia. Confinament a Capellades, Vallbona i Piera per a població vulnerable

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, a quarts de cinc d’aquesta matinada, l’incendi a l’empresa Tradebe Vallbona, una instal·lació de gestió de residus dedicada al desballestament de vehicles i a la recuperació de metalls a Vallbona d’Anoia (Anoia). El foc ha cremat una pila de grans dimensions de vehicles desballestats a l’exterior de la planta. Els bombers no esperen tenir en fase de control l’incendi aquesta mitjanit.

Durant la passada nit, han continuat treballant a l’incendi 18 vehicles terrestres de Bombers (2 vehicles de comandament i 16 camions d’aigua). El dispositiu de Bombers ha treballat principalment amb maniobres defensives per aconseguir tres objectius clars: evitar que l’incendi es propagués cap a la massa forestal exterior, aturar la propagació del foc a les piles de restes de vehicles del costat i protegir la maquinària mes rellevant de l’empresa, especialment un molí fragmentador.

El dispositiu previst per aquest matí a l’incendi de Vallbona d’Anoia és de 13 vehicles terrestres d’aigua i cinc vehicles lleugers de Bombers. Cal remarcat que diversa maquinària de l’empresa afectada va col·laborar ahir en les tasques d’extinció dels Bombers tot colgant de sorra algunes parts de la pila de vehicles i retirant materials on es podria propagar el foc.

A quarts de dues de la matinada s’ha cancel·lat la recomanació de Bombers de sortir a l’exterior destinada a la població de Capellades a causa del fum que afectava municipi. Tot i així, no es descarta que es torni a recomanar si durant el dia d’avui bufa el vent de marinada a la zona de l’incendi.

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat recomanen ara als col·lectius més sensibles de la població de Piera i de Vallbona d’Anoia, infants i gent gran, que no surtin a l’exterior. El fum ha arribat, tot i que en menys intensitat, al nucli urbà de la Torre de Claramunt, el Xaró i Torre Baixa, on no s’ha recomanat el confinament de la població de més risc. S’espera que a primera hora de la tarda d’aquest dilluns es pugui aixecar el confinament. En aquests moments, però, també es demana a la població de Capellades que no surti al carrer.

No consta cap afectació viària de la xarxa de carreteres a causa d’aquest incendi i, segons Ferrocarrils de la Generalitat, la circulació de trens a la línia Llobregat-Anoia no s’ha vist afectada.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat els voluntaris de protecció civil de Masquefa, Cabrera d’Anoia i Vilanova del Camí perquè col·laborin en les tasques de recomanació del confinament de la població de Capellades. Protecció Civil de la Generalitat també ha gestionat, a petició dels Bombers de la Generalitat, una cuba de 21.500 litres d’aigua per als dipòsits contraincendis de la planta de gestió de residus.

tornar_radioIgualada