icon_radio

RÀDIO

BLOG

Els cuiners igualadins Josep Maria Luque i Joan Carol participen en el receptari de Creu Roja Catalunya, ‘Menjar bé, bo i barat’

Cuina oberta / Actualitat:  La Creu Roja a Catalunya ha presentat el receptari de cuina “Per menjar bé, bo i barat” que compta amb la col·laboració de Nestlé i d’una desena de cuiners de reconegut prestigi internacional amb l’elaboració de receptes saludables innovadores i molt econòmiques.

L’acte de presentació va tenir lloc el  dilluns, 23 de febrer de 2015, a la seu de la Fundació Alícia, amb la presència del Conseller de Salut, Boi Ruíz, el director general de Nestlé España, Laurent Dereux, el president de la Fundació Alícia, Germán Ramón Cortès, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès.

Professionals de l’alta gastronomia han creat receptes amb aliments variats i nutritius i amb un cost molt econòmic perquè el receptari estigui destinat a famílies amb dificultats econòmiques. Noms coneguts de la restauració com Nandu Jubany, Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Père Planagumà, Fina Puigdevall, Jean Louis Neichel i Isma Prados han elaborat les receptes incloses en aquest llibre.

També hi són presents en aquest receptari els dos cuiners anoiencs Josep Marique Luque i Joan Carol del Restaurant igualadí ‘8 Cadires’, amb un total de deu receptes repartides per les diverses categories de les que es composa el llibre. 

Per la seva banda, la Fundació Alícia també ha col·laborat en la creació d’aquesta publicació aportant la seva expertesa i innovació en la creació de receptes amb aliments en conserva, una tipologia d’aliments al qual tenen accés les famílies en situació de vulnerabilitat que reben aliments provinents de donacions o de projectes alimentaris de la Creu Roja.

El receptari “Per menjar bé, bo i barat” neix  des de la perspectiva del dret a l’alimentació, que implica tenir accés a aliments suficients, de qualitat, nutritius, segurs i adaptats a les preferències culturals de les persones. Coordinat per l’equip de nutricionistes-dietistes de la Creu Roja, el receptari ofereix una opció pràctica de receptes saludables, atractives i econòmiques, promovent el consum d’aliments locals i de temporada.

Del receptari, que té un format de fitxes per poder incorporar noves receptes en el futur, se n’han tirat 8.000 exemplars, tant en català com en castellà, gràcies al suport de Nestlé. L’objectiu del receptari és repartir-lo entre les famílies que són usuàries dels projectes d’alimentació de la Creu Roja, com ara el Programa d’Aliments de la UE, els kits de suport social, les beques de menjador escolar, els Centres de Mediació Social de Creu Roja Joventut, el projecte #Menjarsalinsti per a centres educatius de Secundària, entre altres. Només el 2014, la Creu Roja ha donat ajuda alimentària a prop de 60.000 infants en risc.

Tots aquests projectes i, en concret la publicació del receptari “Per menjar bé, bo i barat”, s’emmarquen dins de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja l’objectiu de la qual consisteix en recaptar 1 milió d’euros per distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantils en un any. Entre maig i febrer, ha recaptat 710.000 euros per aquesta causa.

Relació de receptes elaborades pels cuiners igualadins, Josep Maria Luque i Joan Carol del restaurant ‘8 Cadires’ al llibre “Per menjar bé, bo i barat”:

-Verdures: “Crema freda de porro i patates” i “Tàrtar de tomàquet”

-Cereals: “Macarrons amb verdures saltejades i formatge” i “Pizza casolana amb verdures, pernil cuit i formatge”.

-Carns: “Conill amb làmines de patata, tomàquet i ceba al forn”

-Peix: “Salmorejo de taronja” i “Escabetx de verat”

-Postres: “Llenques de pera amb iogurt”, “Macedònia de fruita fresca amb menta”

-Conserves: “Hummuns”

També teniu disponible el llibre a través d’aquest enllaç “Per menjar bé, bo i barat”

Captura de pantalla completa 28022015 190814.bmp

 

tornar_radioIgualada