icon_radio

RÀDIO

BLOG

Els enzims i la histamina, temes ‘naturals’ per la nova edició del ‘Cuina oberta’

Cuina oberta / Avanç continguts – Aquest dissabte dia 9 de maig a partir de les 12 del migdia, el programa de gastronomia i restauració de Ràdio Igualada, ‘Cuina oberta’, tractarà dos temes d’interès nutricional i de salut gastronòmica: els enzims i la histamina, ho farà amb la col.laboració de Sílvia Baraldés, responsable de ‘Qualitat Collbató’, comerç igualadí especialitzat en productes ecològics i artesanals de qualitat (Travessia Sant Sebastià, 3).

Els enzims són proteïnes que es produeixen en els organismes vius i que fan possible que es duguin a terme reaccions metabòliques. Hi ha diferents tipus d’enzims: digestius, metabòlics i dietètics, si bé el dèficit d’enzims digestius és el que més afecta tant a la digestió com a l’absorció i aprofitament dels nutrients. D’altra banda, la histamina es una substància química present en algunes cèl·lules de l’organisme, provoca molts dels símptomes de les al·lèrgies, com secrecions al nas o esternuts. Quan una persona és al·lèrgica a una substància en particular, com un aliment o la pols, el sistema immune creu, erròniament, que aquesta substància, normalment innòcua per a l’organisme, és en realitat nociva.

Precisament la histamina va ser el tema tractat en  la darrera xerrada que va realitzar el mediàtic fisioterapèuta Xevi Verdaguer, el passat 18 d’abril i convidat per ‘Qualitat Collbató’.

En el blog de ‘Qualitat Collbató’, Sílvia Baraldés ha publicat un article/post on presenta una relació d’aliments desaconsellables pels afectats per la intolerància a la histamina i també un altre llistat amb aliments sans per aquesta mateixa intolerància (el podeu consultar clicant en aquest enllaç)

tornar_radioIgualada