icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Els estudiants d’enginyeria del Campus Igualada-UdL podran obtenir una doble titulació amb el centre universitari brasiler FACENS

Els estudiants dels graus en Enginyeria en Organització Industrial i Logística i Enginyeria Química del Campus Universitari Igualada-UdL podran optar, a partir del curs vinent, a una doble titulació amb el centre universitari privat FACENS, ubicat a la ciutat de Sorocaba (Brasil). L’alumnat podrà estudiar el darrer curs acadèmic al centre universitari privat de Brasil i, mitjançant un procés de convalidacions, aconseguir els dos títols oficials a cadascun dels països.

En el cas del campus igualadí, seran els dos graus en enginyeria els que podran beneficiar-se del nou acord de col·laboració entre els dos centres universitaris, tot i que en el conjunt de la Universitat de Lleida s’hi sumen altre graus. En total, l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida oferta un total de 12 places per a cursar: Enginyeria informàtica-Enginyeria de la computació, Enginyeria mecànica-Enginyeria mecànica (FACENS), Enginyeria electrònica industrial i automàtica-Enginyeria Elèctrica, Enginyeria en organització industrial i logística-Enginyeria de producció, i Enginyeria química-Enginyeria química (FACENS). Per part de L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), que imparteix la seva oferta formativa a Lleida, es tracta d’Enginyeria agrícola i alimentària-Enginyeria agronòmica i de Ciència i tecnologia dels aliments-Enginyeria dels aliments (amb 3 places cadascuna). Per la seva part, el centre brasiler, que té un conveni de mobilitat internacional amb la UdL des del 2014, ofereix també 6 places al seu alumnat per a les titulacions agroalimentàries i 12 per a la resta d’enginyeries.

Responsables de la UdL van desplaçar-se a Brasil per signar el conveni de col·laboració que dona el tret de sortida a aquestes dobles titulacions. Aquests estudis estan vinculats als programes de mobilitat de cadascuna de les universitats. Així, l’alumnat de la UdL que s’hi aculli disposarà del suport econòmic de la convocatòria de mobilitat. Per als estudiants brasilers, és la seva universitat qui els facilita els ajuts. També hi ha la possibilitat que els estudiants de la UdL que vagin un curs a Brasil puguin optar a finançament del Centre Universitari FACENS per a manutenció i/o allotjament.

Mentre que per a l’ETSEA aquests són els primers dobles graus amb una universitat estrangera, l’EPS ja té en marxa 4 dobles graus i 1 triple amb universitats de Finlàndia i Dinamarca, a més de 2 dobles màsters amb Mèxic i Indonèsia, respectivament. El sotsdirector de Relacions Internacionals de l’EPS, Cristian Solé, valora positivament aquests dobles graus ja que donen l’oportunitat als estudiants de fora de quedar-se a cursar un màster o un doctorat a la UdL.

tornar_radioIgualada