icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Els fiscals de BCN demanen reobrir les denúncies arxivades contra el 9N, una d’elles a Igualada

Aquesta setmana s’ha sabut que una de les denúncies que es va arxivar el passat 9 de novembre es va fer als jutjats d’Igualada. Fins i tot aquesta, juntament a la que es va fer a Mollet del Vallès, es pot reobrir a petició dels fiscals de Barcelona.

Segons explica El Segre, els fiscals de Barcelona demanaran, amb el vistiplau de la Fiscalia General de l’Estat (FGE), que es reobrin totes les denúncies arxivades per jutjats d’instrucció de la província sobre el procés participatiu de 9N, en trobar indicis de delicte, han informat fonts jurídiques. Els representants de la Fiscalia Provincial de Barcelona aprecien l’existència d’indicis de delicte en relació amb la celebració del 9N, pel que demanaran que es reobrin les denúncies arxivades a la demarcació de Barcelona, on partits polítics, plataformes i particulars van presentar una trentena d’escrits als jutjats territorials en contra de la consulta. Segons les mateixes fonts, la intenció de la fiscalia de Barcelona és que quan s’obrin diligències per aquestes denúncies -perquè així ho accepti el propi jutge o perquè ho ordeni l’Audiència de Barcelona-, i també en els casos en què els jutjats territorials es van inhibir, les causes s’acabin elevant al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
En una breu compareixença davant els mitjans, en la que no ha acceptat preguntes, la fiscal cap de Barcelona, Ana Magaldi, ha remarcat que l’actuació dels fiscals provincials de Barcelona s’ha limitat, en relació amb les denúncies pel 9 N, en interessar la seua admissió a tràmit, encara que fonts judicials han anat més enllà i han assegurat que també demanaran que es reobrin les que s’han arxivat, com en els jutjats de Mollet del Vallès i Igualada.
Magaldi ha recordat, a més, que els fiscals provincials van rebutjar el 9 N que s’adoptessin les mesures cautelars sol·licitades en les denúncies contra la consulta, com per exemple la retirada de les urnes.

tornar_radioIgualada