icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Els Moixiganguers d’Igualada celebren el seu aniversari amb dues estrenes

Aquest diumenge Igualada acollia la diada del vint-i-vuitè aniversari dels Moixiganguers. Quan passaven pocs minuts de les onze, els morats, seguits de Castellers de Lleida i Castellers de Sant Cugat iniciaven la cercavila, sota la música de les gralles, des del local d’assaig fins a la Plaça Pius XII.

En arribar a plaça, la diada va començar amb quatre pilars de quatre dels locals, dos dels lleidatans i un dels santcugatencs. Tan bon punt les enxanetes van tocar a terra arribava el torn del primer castell de la jornada. Els “moixis” van apostar per la torre de vuit amb folre, que després de treballar-la, van acabar descarregant. Els van seguir els Castellers de Lleida, que van fer el quatre de set i, finalment, els del Vallès amb un tres de set.

A segona ronda, els d’Igualada van sorprendre estrenant el set de vuit, una estructura que només havien fet dos cops a la seva història i que no s’havia fet mai a Igualada. Per la seva banda, els del Segrià van descarregar el tres de set amb l’agulla i els de la camisa verda el quatre de set.

La tercera ronda també prometia estrenes i així va ser, els Moixiganguers van descarregar el primer tres de vuit de la temporada, un castell necessari per assolir un dels objectius de l’any, el tres de nou amb folre. Castellers de Lleida va fer el quatre de set amb agulla i els gausacs la torra de sis.

Per tancar la diada, els locals van descarregar un vano de cinc amb dos pilars de cinc, els de color bordeus un vano de cinc i els de Sant Cugat dos pilars de quatre. La jornada va acabar amb un dinar de germanor organitzat pels morats.
La propera cita dels igualadins és el dia 7 de maig a les 12 a Castellolí.

tornar_radioIgualada