icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Els Mossos d’Esquadra aconsellen no deixar pistes als lladres si marxeu de vacances

La Policia de la Generalitat fa un seguit de recomanacions que serveixen per no evidenciar que no som a casa. Un dels principals consells és no difondre que no hi som, ni verbalment, ni a través de les xarxes socials. Segons l’agent de l’Oficina de Relacions amb la comunitat, Rubén Rubio, aquest és un dels principals errors que cometem.

Al marge d’aquest consell també recomanen deixar algunes persianes apujades, deixar alguna llum encesa amb algun temporitzador, i demanar a algun conegut que ens vagi buidant la bústia i fent alguns moviments per casa. El més important és que no quedi clar que allà no hi ha ningú. Un altres dels aspectes a tenir present són els possibles marcadors a les portes, que demostren que aquesta no s’ha obert.

Els Mossos són conscients que moltes són recomanacions típiques i recurrents, però asseguren que continuen funcionant. Com per exemple, la recomanació d’amagar bé els objectes de valor i no deixar-los a la vista o en llocs que poden ser evidents pels lladres.

L’agent de l’Oficina de Relacions amb la comunitat també ha explicat que la possibilitat que ens entrin a robar mentre som al domicili és molt petita. Per aquest motiu, la franja horària més utilitzada per cometre robatoris durant l’època estival és de 9 a 12 del matí.

tornar_radioIgualada