icon_radio

RÀDIO

BLOG

Els Planeta 2015, obra guanyadora i finalista, ja son a les llibreries

ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -353-

A pocs dies de fer-se l’acte de lliurament dels premis més ben dotats de la literatura castellana, els Planeta 2015, tant l’obra guanyadora com la finalista, ja són disponibles a les llibreries. Recordem que Alicia Giménez Bartlett  va ser proclamada guanyadora del Premi Planeta 2015 amb la seva novel.la titulada ‘Hombres desnudos’. D’altra banda, el director de cinema, Daniel Sánchez Arévalo ha estat el finalista d’aquesta 64ena edició dels Planeta amb la novel.la titulada ‘La isla de Alice’.

PLANETA GUANYADOR 2015‘HOMBRES DESNUDOS’ d’Alicia Giménez Bartlett (Premi Planeta 2015)

Ningú pot imaginar fins a quin punt els temps convulsos són capaços de convertir-nos en qui ni tan sols imaginem que podríem arribar a ser. Homes nus és una novel·la sobre el present que estem vivint, on homes trentena perden la feina i poden acabar fent estriptis en un club, i on cada vegada més dones primen la seva carrera professional sobre qualsevol compromís sentimental o familiar. En aquesta història, aquests homes i aquestes dones entren en contacte i en col·lisió, i ho faran amb unes conseqüències imprevisibles. Sexe, amistat, innocència i maldat en una combinació tan harmònica com desassossegant.

L’AUTORA

Alicia Giménez Bartlett va néixer en Almansa (Albacete) el 1951. Estudia Filologia Espanyola a la Universitat de València i es doctora en Literatura Espanyola per la Universitat de Barcelona amb una tesi titulada  La narrativa de Gonzalo Torrent Ballester.  El 1984 va publicar la seva primera novel·la, Exito (Seix Barral). Con una habitación ajena  (1997) va obtenir el primer guardó literari de la seva carrera: el Premi Femení Lumen.

En els anys noranta crea el personatge de Petra Delicado, la popular inspectora que ha donat peu, fins ara, a nou obres de la saga ia una sèrie de televisió. Aquestes han estat traduïdes a diversos idiomes, i gaudeixen de gran èxit en països com Itàlia o Alemanya. Ha rebut els prestigiosos premis Grinzane Cavour a Itàlia i Raymond Chandler a Suïssa. També ha conreat l’assaig amb obres com  El misterio de los sexos  i  La deuda de Eva. El 2011 va obtenir el Premi Nadal per la seva obra  Donde nadie te encuentre.

PLANETA FINALISTA 2015‘LA ISLA DE ALICE’ de Daniel Sánchez Arévalo (Finalista Planeta 2015)

Quan Chris mor en un accident de cotxe sospitosament lluny d’on havia d’estar, la vida de la seva dona, Alice, amb una nena de sis anys i una altra en camí, s’ensorra.
Incapaç d’assumir la pèrdua i amb el temor que potser seva relació perfecta hagi estat una mentida, s’obsessiona amb descobrir d’on venia Chris i quin secret s’amagava. Reconstrueix l’últim viatge del seu marit amb l’ajuda de les càmeres de seguretat dels establiments per on aquest havia passat, fins arribar a l’epicentre del misteri: Robin Island, a Cape Cod, Massachusetts, una petita i, només en aparença, afable illa que modifica carà profundament a Alice mentre busca resposta a la pregunta: Què feia Chris a l’illa?

La isla de Aliece oscil·la entre el thriller i el viatge emocional. Una història de superació i una peripècia absorbent i captivadora.

L’AUTOR

Daniel Sánchez Arévalo és guionista i director de Azuloscurocasinegro, Gordos, Primos  i La gran família espanyola.  “Sóc hipocondríac, neuròtic i daltònic. Tot això des dels deu anys, tot i haver tingut una infància feliç. Als setze vaig començar a anar al psicoanalista. I va ser aquí, tractant en cada sessió de donar-li forma i coherència dramàtica al caos que bullia dins meu, on em vaig convertir en narrador d’històries. No suportava avorrir al meu psicoanalista. Escriure es va convertir en la meva taula de salvació. Bolcar les meves obsessions i fantasmes en altres personatges feia que aquests es portessin amb si almenys part de les meves pors. Fins que un dia em vaig adonar que mai havia escrit per a mi, que no concebia escriure alguna cosa que no pogués compartir. Que era en aquest flux de comunicació a través de la ficció on trobava la millor de les teràpies: entretenint, emocionant, arribant a la gent. Considero que aquesta novel·la és la millor de les meves pel·lícules, perquè la vas a rodar tu a través del seu lectura”.

Font/enllaç: Editorial Planeta

Article/post 1275 – Vols llegir? – volsllegir.cat

tornar_radioIgualada