icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Els professionals d’Atenció Primària de l’Anoia col•laboren amb La Marató de TV3 amb unes litografies solidàries

La doctora Anna Font és la impulsora de les litografies solidàries de l’obra “Colors de lluita contra el Coronavirus”, una iniciativa amb què els professionals d’Atenció Primària de l’Anoia volen col·laborar amb La Marató de TV3, que aquest any dedicarà la seva recaptació a la lluita contra la Covid-19. En la presentació que se n’ha fet aquest dimecres a l’Ajuntament d’Igualada, la doctora Font, que ha esta acompanyada per Glòria Godó, ha rememorat els dies en què es va produir l’eclosió de la pandèmia a Igualada, a mitjan març. “Eren dies en què arribàvem a casa molt tocats. Hem treballat molt i hem patit molt a nivell professional i, també a nivell emocional, i això acaba marcant”. Ha explicat que, en el seu cas, durant les poques estones que tenia lliures es refugiava en la seva afició per la pintura i “vaig començar a pensar què podria fer a partir dels colors que veia cada dia. Vaig anar separant els colors, el blanc de les bates, el blau dels guants que portem i de la imatge corporativa de la casa, les mascaretes de color verd que usàvem en aquell moment, i la carpa vermella i groga del SEM, que va ser de gran ajuda”. Aquests colors van ser, doncs, la base d’un treball del qual en va sortir una V, “que per a mi tenia un significat de vèncer la situació – vèncer la malaltia ja és molt agosarat- entre tots els companys, entre tots els equips que ens vam haver d’ajuntar i treballar junts”.

Un cop acabada l’obra, la doctora Font, que treballa a l’Equip d’Atenció Primària Igualada Urbà, va decidir cedir-la perquè tot l’equip en pogués gaudir, però quan es va saber que La Marató de TV3 aniria dedicada a la lluita contra la Covid-19 es va considerar que se’n podien fer litografies solidàries. Les persones interessades a col·laborar amb aquesta iniciativa poden sol·licitar una de les còpies del quadre a través d’un enllaç o d’un codi QR que permet accedir a un formulari. El preu de cada litografia és de 10€, que aniran a parar íntegrament a La Marató. Es pot demanar més informació a l’adreça electrònica anoiamarato@gmail.com.

L’alcalde, Marc Castells, ha volgut aprofitar la presentació d’aquesta iniciativa per expressar l’agraïment a la tasca del personal que treballa en l’Atenció Primària a Igualada i al conjunt de la regió sanitària, i ha afirmat que “no hem estat justos, com a societat, amb els treballadors i treballadores de l’Atenció Primària. L’Atenció Primària, malgrat que estava fora dels focus mediàtics, va ser absolutament clau al mes de març per a la contenció de la pandèmia en els moments més complicats, però també ha estat clau en altres moments, en unes fases no tan potents de la pandèmia i, ara que ha vingut la segona onada, l’Atenció Primària ha estat la clau de volta d’un bon servei”.

Pel que fa la iniciativa solidària, l’alcalde ha afirmat que “aquesta litografia passarà a la història del que ha passat a la ciutat d’Igualada i, amb la perspectiva del temps, veurem la seva importància. Crec que totes les cases d’Igualada haurien de tenir aquesta litografia per rememorar i fins i tot per recordar a la gent que ens ha deixat en aquests moments tan complexos que ha viscut la ciutat d’Igualada”.

tornar_radioIgualada