icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ÚLTIMA HORA | Els quatre municipis de la Conca d’Òdena seguiran confinats

Els 4 municipis de la Conca d’Òdena seguiran confinats pel brot del coronavirus. Segons que informa Nació Digital, la consellera de Salut, Alba Vergés, ho ha anunciat durant la compareixença telemàtica davant dels grups parlamentaris.

En un principi es va valorar que el confinament duraria 14 dies, de manera que finalitzaria aquest dijous. Tot i així, i tal com ha apuntat aquest dimecres l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el confinament ja no té una data d’acabament sinó que està programat “fins a nova ordre” i ha insistit en què “ens cal esperar el que dictaminin les autoritat sanitàries”.

De la mateixa manera, Alba Vergés s’ha mostrat igual de contundent que el president de la Generalitat, Quim Torra, en què cal el confinament total arreu de l’Estat, per d’aquesta manera poder evitar més contagis amb la limitació al màxim de l’activitat. També ha indicat que “aquesta setmana ja es nota la tensió real al sistema sanitari, ja que hi ha hospitals amb un 100% de les unitats de cures intensives amb malalts de coronavirus”. També ha apuntat que entre el 15% i el 20% dels pacients que són a l’UCI tenen entre 20 i 50 anys, de manera que segons la consellera “ha de servir perquè es prengui consciència que aquest virus no només afecta la gent gran”.

La consellera de Salut ha apuntat que abans de divendres arribaran a Catalunya 50.000 unitats dels tests ràpids per saber qui està infectat amb la malaltia. Una de les prioritats és que aquests tests es puguin aplicar als sanitaris que estan exposats al risc, i també al personal de les residències, una de les prioritats de l’executiu.

tornar_radioIgualada