icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Els Socialistes d’Igualada aprofiten la visita de Mas per presentar una llista de greuges

La candidatura de Socialistes d’Igualada (PSC-PM) vol aprofitar la visita del President de la Generalitat Artur Mas aquest dimarts a la ciutat per fer-li arribar la llarga llista de greuges que pateix la capital de l’Anoia. Davant la inoperància del govern de CiU-ERC amb Marc Castells com alcalde, el candidat socialista Jordi Riba ha pres la iniciativa i ha denunciat davant els mitjans els compromisos incomplerts així com les mancances que Mas hauria d’escoltar i solucionar.

Riba ha recordat que en la campanya electoral de fa quatre anys, Mas i Castells prometien que el fet que hi hagués el mateix color polític a la ciutat i a la Generalitat facilitaria un “fil directe” que beneficiaria Igualada. Però la realitat ha estat que Igualada no hi ha guanyat res, perquè el govern local s’ha doblegat davant la Generalitat i no ha reivindicat les necessitats d’Igualada”, ha afirmat Riba. “Convergència i Unió ha posat els interessos de partit per davant dels de la ciutat per no incomodar el govern de la Generalitat, ha afegit. També ha lamentat que “no hi ha hagut cap aliança estratègica per pal·liar les dificultats econòmiques que pateix la ciutat”.

Quatre anys perduts en l’àmbit econòmic

Malgrat que l’actual alcalde Marc Castells prometia en campanya fer “economia, economia, economia” , el candidat socialista ha afirmat que els últims 4 anys han estat perduts des del punt de vista econòmic a Igualada, en què no s’ha creat ocupació: les xifres són clares, fa quatre anys hi havia 3.400 aturats i continuen havent-n’hi 3.400. Riba entén que l’atur és un problema global que no han creat els governs locals, però afirma que alguna cosa hi deuen tenir a veure les decisions que es prenen en l’àmbit local quan a nivell de país s’experimenta una lleugera millora generalitzada però a Igualada, no.

Igualment, Riba ha recordat que Castells també ha incomplert la promesa del 40×10: En la seva presentació com a candidat i acompanyat d’Artur Mas, Castells es va comprometre a dur 40 empreses de 10 treballadors a les Comes aquest mandat, però no se n’ha parlat mai més.

Infraestructures i comunicacions oblidades

El candidat de Socialistes d’Igualada ha detallat diversos projectes que Mas i Castells es van comprometre a impulsar, com la connexió ferroviària amb Barcelona. Riba ha recordat que Mas, quan era a l’oposició, va viatjar en Ferrocarrils, va denunciar les males comunicacions, va culpar-ne el tripartit i va prometre millores. “A hores d’ara, però, la situació segueix igual o pitjor ja que només s’ha reduït el temps del trajecte en 3 minuts i, en contrapartida, s’ha retallat la freqüència de combois, ha criticat Riba.

Igualment, no s’ha fet res per impulsar el reivindicat soterrament de la via a Igualada i només es recupera el tema quan s’acosten eleccions. Una altra infraestructura que està pendent és la Ronda Sud, que segueix incompleta, a l’espera que es faci el tram que va de Montbui a Jorba, on ha d’enllaçar amb l’A2. Per altra banda, el tram existent encara no connecta amb el carrer del Rec d’Igualada.

Pel que fa al servei d’autobusos de la Hispano, el candidat socialista denuncia que, tot i la posada en marxa dels busos exprés, “continuen les queixes i problemes per incidències dels usuaris i el servei no funciona millor.

Retallades i deutes amb Igualada

En l’àmbit social, Riba ha denunciat que s’ha aturat el pla de barris de Sant Agustí. A més, ha exigit a la Generalitat que sufragui els seus deutes amb l’Ajuntament d’Igualada, per equipaments com les escoles bressol o l’escola de Música. Igualment, el candidat socialista ha criticat que el govern català deu diners a entitats socials de la ciutat i que hagi suprimit les beques menjador.

El candidat socialista conclou que el governs de CiU a Igualada ha facilitat que la Generalitat oblidi el territori, en lloc de garantir junts els interessos de l’Anoia. Riba recorda que, per al 2015, els pressupostos de la Generalitat només preveuen 7,1 milions d’euros a l’Anoia, el que representa la tercera retallada consecutiva en inversió a l’Anoia, mentre que en època dels governs del tripartit, la inversió a la comarca tenia una mitjana de 40 milions d’euros.

tornar_radioIgualada