icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

En Peyu protagonitzarà aquest vespre el pregó de la Festa Major d’Igualada 2023

La festa, que se celebrarà des d’aquest dilluns i fins el proper 28 d’agost, inclou un total de 126 activitats per a totes les edats i públics, organitzades amb el suport i col·laboració de les diferents entitats i associacions de la ciutat. El tret de sortida oficial de la Festa Major tindrà lloc avui, a les nou del vespre, a la plaça de l’ajuntament, amb la lectura del pregó, que aquest any anirà a càrrec d’en Peyu, actor, humorista i presentador de diferents espais de ràdio i televisió. La tinent d’alcalde i regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Carme Riera, ha destacat que aquest any, com a novetat, el pregó es farà dilluns.

D’altra banda, un altre dels canvis incorporats a la Festa Major d’enguany, ha estat la supressió de l’espai de Barraques. Segons Riera, des del govern de la ciutat han decidit replantejar-se aquest espai, donat que algunes entitats estaven deixant de participar.

Pel que fa els actes institucionals, un dels més destacats de la Festa Major d’Igualada és la conferència institucional, que es durà a terme aquest dimecres, a les sis de la tarda, a l’auditori del Museu de la Pell d’Igualada. La xerrada anirà a càrrec de la restauradora igualadina, Sara Berzosa Domingo.

Pel que fa als concerts, aquest any, com a novetat, actuarà l’orquestra Maravella en el concert i ball de la Revetlla de les places. El Parc Central acollirà enguany el festival Rock City, el divendres, amb actuacions notables com els anoiencs Crisix, que han triomfat mundialment, entre d’altres grups. També actuaran els Mustang.

El l’apartat tradicional, hi haurà un total de 35 activitats programades, entre les que destaquen la Processó del Sant el dia 24 i la Cercavila Tradicional el dissabte, que com a nota destacada comptarà amb la presentació d’una nova figura que participarà en els seguicis del Sant, el Drac Antic d’Igualada, de la FESTHI. Pel que fa el correfoc del divendres comptarà amb la participació de totes les colles de foc de la ciutat.

D’altra banda, l’exhibició castellera de diumenge comptarà amb els Moixiganguers d’Igualada i les colles convidades Colla Joves Xiquets de Valls i Xiquets de Reus. Per últim, pel que fa a les activitats infantils i familiars, destaquem l’estrena a Igualada del nou espectacle de la companyia FarresBrother, HoHiHu.

 

tornar_radioIgualada