icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Arriba a Igualada la 4a edició del FineArt

FineArt Igualada enguany celebra la quarta edició del festival, un esdeveniment consolidat com a referent en el món de la imatge, apropant la fotografia i tot allò que l’envolta tant al públic en general, com als aficionats i, per suposat als professionals de la fotografia. I ho fa, en diferents espais expositius municipals i d’altres d’efímers que recuperen espais patrimonials de la ciutat, per emmarcar les diferents propostes visuals, en 15 sales d’exposicions distribuïdes per la ciutat d’Igualada.

Aquesta edició comptarà amb fotògrafs provinents del Perú, França i també de la Rioja, Mallorca, Valladolid, Andalusia, Madrid, País Basc, Castella i Lleó i de Catalunya.

L’esdeveniment, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector de la fotografia, es realitzarà del 26 de febrer al 20 de març. Comptarà, a més de les 45 exposicions, amb un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquest art com són visites guiades –com la de Daniel Giralt Miracle, comissari de l’exposició d’Eugeni Forcano-, pel·lícules -Human de Yann-Arthus Bertrand i Aita de José Maria de Orbe-, presentació de libres –com Diagonal; 3.650 dies després de Josep Bou, i tallers per grans i menuts.

FineArt 2016 compta amb professionals d’àmbit internacional com els reconeguts Yann-Arthus Bertrand -fotògraf parisenc de renom-, el peruà Mariano Zuzunaga, cineasta i artista donostiarra José María de Orbe, el premi nacional de fotografia 2012 Eugeni Forcano, el murcià Juan Manuel Díaz Burgos, el mallorquí Francis de Andrés, el reconegut madrileny Javi Camino, el català Manel Úbeda, Miquel Galmes i les també catalanes Lola Montserrat i Montse Campins.

A més, el FineArt compta amb més noms amb reconeixement dins del sector fotogràfic o fotoperiodístic com Carles Palacio, Carles Rodríguez, Cecília Ortíz, Conchi Martínez, Enric Pàmies, Gemma Miralda, Gerard Boyer, Jesús Botaro, Laia Rissech, Maria Abras, Mº Consuelo Alcaide, Maria Llop, Miguel Castellano, el duet RoigLlasera, Santi Bajona, Sebastià Caus i Vicente Peiró.

Com cada edició, també hi ha espais dedicats a fotògrafs igualadins, aquest any el festival compta amb les obres d’Albert Clotet, David Ribera i Roger Velàzquez. L’esdeveniment també ofereix les fotografies del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià i les mostres fotogràfiques del col·lectiu Perpignan Photo Culture en Catalonge.

Per la seva banda, les escoles de disseny i fotografia continuen apostant per FineArt; enguany, el nombre d’escoles ha augmentat de vuit a deu. Es mostren els treballs dels alumnes de l’escola ERAM- Girona, de l’espai de Fotografia Francesc Català-Roca, de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava), de Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, de Grisart, de l’Escola Groc, de El Observatorio, de l’Escola d’Arts i Oficis Gaspar Camps d’Igualada i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

Seguint la línia de les dues passades edicions, FineArt Igualada opta per la difusió de l’esdeveniment a través de les xarxes socials. Així, el festival comunica totes les novetats tant de participants com el programa d’activitats a través de les plataformes Facebook, Twitter – @fineartigualada i Instagram – fineartigualada – (podeu etiquetar les fotos amb el hashtag #Fineart16 . També us podeu descarregar l’APP FineartIgualada per Android, i accedir a tota la informació a través de la web www.fineartigualada.cat

tornar_radioIgualada