icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Endesa adequa dues línies elèctriques d’Igualada per protegir l’avifauna

La companyia elèctrica ha instal·lat elements de protecció i fundes aïllants en una torre de mitjana tensió amb doble circuït i en tots els ponts del suport per reduir el risc elèctric que hi ha quan una au hi aterra o se n’enlaira.

La línia que ha estat adequada es troba en una zona verda entre el districte de Les Comes i l’autovia A-2. A més a més, la torre disposa d’unes autovàlvules que serveixen per derivar la tensió al terra si hi cau un llamp, un funcionament similar al dels parallamps.

En total aquesta modificació ha tingut un cost de 8.000€ que han estat aportats íntegrament per la companyia. Les obres les va realitzar una brigada de treballs en tensió i, per tant, no van suposar cap afectació en la línia elèctrica.

Aquesta actuació complementa el conveni de col·laboració d’Endesa amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i amb el de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per reduir el risc de col·lisió i electrocució d’ocells a la xarxa.

tornar_radioIgualada