icon_radio

RÀDIO Igualada notícies

BLOG

Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya, “la crisi social ja la tenim aquí. Treballem amb la previsió de subministrar aliments a 200.000 persones a final d’abril només a Catalunya”

Morist ha explicat a Ràdio Igualada que des de Creu Roja a Catalunya ja han fet una compra d’aliments per valor d’1’5 milions d’euros per fer front a la crisi social derivada de la crisi sanitària per la COVID19. Morist comenta que aquesta compra s’ha pogut fer gràcies a les donacions que han fet diferents ciutadans i que serviran per abastir les necessitats bàsiques de la població més vulnerable.

El coordinador de Creu Roja Catalunya, que a mitjan del mes de març, ja va alertar de la crisi social que afectaria el país, explica que les previsions amb les que treballen des de la organització no són gaire positives. Segons Morist, explica “espero que ens equivoquem, però treballem amb una previsió de subministrar aliments a 200.000 persones  a Catalunya per final del mes d’abril. Aquestes xifres són molt greus, i demostren fins quin punt la crisi social ens acabarà afectant amb més contundència. Es tracta de persones que fins ara han viscut de l’economia submergida, la majoria dones, i ara es troben que no tenen ingressos. Aquí cal sumar-hi les persones que han patit un ERTO, i tenir en compte que hi ha molta gent que ja ve de patir la crisi econòmica del 2008. En aquests casos, molts, plou sobre mullat.”

tornar_radioIgualada