icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Entitats de la Conca d’Òdena demanen fer un seguiment de les obres de l’enllaç a la ronda sud d’Igualada perquè afirmen que aquestes obres destruiran una important població d’orquídies

Per la Conca, Igualada pel Clima, Ciclistes Urbans d’Igualada, Grup d’Orquídies de l’Anoia, Salvem Can Titó i Preservem l’Anoia demanen interlocució amb l’Ajuntament d’Igualada per poder fer un seguiment de les obres de l’enllaç de la C-37 i col·laborar amb la política de mobilitat sostenible.

Amb aquestes obres es pretén redistribuir fluxos de trànsit, permetent treure 6.000 vehicles diaris dels nuclis urbans d’Igualada i Santa Margarida de Montbui. No obstant això, des de les entitats esmentades s’indica que les obres destruiran una valuosa població d’orquídies. En concret, el lloc afectat és una zona amb talussos, feixes abandonades i matollars mediterranis on s’hi han documentat 74 peus d’orquídies de com a mínim dues espècies, que desapareixeran, destruint també un hàbitat periurbà de gran qualitat.

Des de les entitats afirmen que tot i justificar les obres per la mobilitat rodada, són un pas en la direcció contrària per aconseguir els objectius de l’Agenda 2030 i de neutralitat climàtica per al 2050. Alhora, afegeixen que les obres també contradiuen el PAESC (Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima) d’Igualada, ja que fomenten la mobilitat privada i les emissions de CO2.

tornar_radioIgualada