icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC a Igualada proposa reduir l’IBI i augmentar els diners destinats a beques d’estudiants i lloguer social

Aquestes són algunes de les propostes que planteja introduir la formació en els pressupostos de l’Ajuntament d’Igualada de cara al 2016. Els republicans plantegen uns pressupostos més socials, que volen evitar l’augment de les desigualtats i reactivar l’economia social. És amb aquesta voluntat que ERC a Igualada proposa reduir progressivament l’Impost de Béns i Immobles, ja que consideren que és massa elevat en comparació a ciutats similars a la capital de l’Anoia. D’altra banda, proposen incloure una partida de cent mil euros per destinar-los a lloguer social i una altra de tres-cents mil euros per a beques d’estudiants. ERC a la capital de l’Anoia també critica que es pressuposti obra nova prioritzant la construcció per sobre del manteniment del que ja hi ha. Segons Palau, aquest tic respon a la “vella política”.

Per últim, els republicans també plantegen la necessitat de revisar el contracte d’escombreries com s’ha fet amb el de l’Infinit ja que consideren que el servei que ofereix l’empresa és molt millorable. Segons el portaveu d’ERC, Josep Maria Palau, la concessió pot costar menys diners i millorar, a la vegada, el servei. El republicà considera aquesta una bona mesura per reduir l’endeutament municipal atès que el govern municipal, en aquest pressupost 2016, segueix fent créixer el deute de l’Ajuntament.

A grans trets els republicans proposen un pressupost per al 2016 de 48 milions i mig d’euros mentre que la proposta del govern és de 49 milions vuit-cents mil euros.

tornar_radioIgualada