icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC carrega contra l’acord entre CiU i Socialistes d’Igualada “són pedaços”

El portaveu d’ERC ha preguntat en el ple els canvis que ha experimentat el pressupost després de l’acord anunciat el mateix dia del ple entre CiU i Socialistes d’Igualada. Josep Maria Palau també ha numerat un seguit de problemes que pateix la ciutat, com ara l’elevada taxa d’atur o el descens del nivell adquisitiu dels igualadins. Palau deixa entreveure que l’acord al que han arribat les dues formacions giren l’esquena a la Igualada real, i posa com a exemple l’increment que notaran les llars d’Igualada sobre l’IBI del 2016.

Josep Maria Palau diu que ERC ha presentat una alternativa per abaixar l’IBI progressivament als ciutadans, i un pressupost més social que no pas el que s’ha aprovat. Palau remarca que ERC creu en una redistribució de la riquesa que no reflecteix el pressupost del govern. Finalment, el republicà retreu al govern que impulsi obra nova, i no apostin pel manteniment del que ja hi ha. Josep Maria Palau s’ha mostrat decepcionat per l’acord assolit entre CiU i Socialistes.

Socialistes d’Igualada

En aquest sentit, el portaveu dels Socialistes d’Igualada afirma que el govern i la seva formació han sabut apartar els interessos partidistes i posar per davant els interessos de la ciutadania. Jordi Riba diu que no tenien necessitat d’arribar a aquest acord, però entenen que els ciutadans si el necessite. Jordi Riba diu que es van presentar a unes eleccions amb un programa electoral, i reconeix que tot i no ser el seu pressupost, aquest recull algunes de les propostes de la seva formació.

Riba també va carregar contra Josep Maria Palau, i li va demanar que no els doni lliçons als socialistes sobre polítiques socials. El portaveu de SdI li recorda que les propostes socialistes, una part, es veuen reflectides en el pressupost, i és per això que es van presentar a les eleccions.

Grup Municipal de la CUP

Des de la CUP van votar en contra de les ordenances fiscals i pressupost. Més enllà de molts punts del contingut que no comparteixen, el portaveu de la formació retreu al govern tres aspectes que cal millorar. El primer és el procediment, ja que segons la CUP no hi hagut converses amb el govern per buscar consens. El segon, els terminis, perquè creuen que hi ha poc temps per fer l’anàlisi. I el tercer, el format, que qualifiquen de poc pràctic i dificulta l’accés a la informació.

Mateu també ironitza sobre el posicionament dels Socialistes recordant a Jordi Riba l’eslògan de campanya “L’alternativa”. La CUP també veu un pressupost amb molta inversió de totxo amb poca rendibilitat social.

Decidim Igualada

Decidim Igualada considera que les ordenances fiscals i pressupost té mancances de forma i contingut. Dario Castañé afirma que els han entregat la documentació amb poc marge per l’anàlisi, i el govern només ha volgut dialogar a 24 hores del ple. Castañé, a més, considera que el govern municipal aposta pels ajuts com si fos almoina, i refusa que aquests siguin els pressupostos més socials. Des de Decidim Igualada s’aposta per la tarifació social.

Grup Municipal del PP

Des del PP retreu al govern municipal que no hagi aplicat la mateixa rebaixa de l’IBI que van aprovar l’any passat. El portaveu popular també demana a l’alcalde més respecte i transparència quan fa molts mesos li va demanar en quins casos la Generalitat està incomplint els seus compromisos amb la ciutat d’Igualada. Agramunt també retreu a Castells que cada any digui que són els pressupostos més socials, i li demana que s’ajusti a la realitat.

Govern Municipal

A tot això, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va remarcar que aquests pressupostos tenen un suport històric de 14 regidors, fet que no passava des de fa més de 30 anys. És per això que l’alcalde d’Igualada va mantenir una actitud oberta respecte els partit de l’oposició i disposat a afegir algunes propostes que s’han fet en el decurs del ple municipal. Una d’aquesta propostes l’ha formulat la CUP que ha plantejat augmentar els impostos a les grans superfícies. L’alcalde està disposat a incorporar aquesta proposta a les ordenances fiscals, i per tant a buscar la manera de fer-ho.

tornar_radioIgualada