icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC demana a Marc Castells que ajudi a les famílies que no podran pagar la calefacció aquest hivern davant “la inacció” del govern municipal

ERC Igualada torna a reivindicar una proposta que ha reiterat de manera constant al llarg d’aquest darrer mandat, ajudar a les famílies que no podran pagar la calefacció a l’hivern arran de l’increment del preu de la llum i el gas ara que arriba el fred. Segons explica el cap de files republicà, Enric Conill, i la candidata a l’alcaldia d’Igualada, Alba Vergés, “aquest mateix any, a finals de febrer, ja vam portar a ple modificar les ajudes contra la pobresa energètica i el govern local va votar-hi en contra. També en les darreres negociacions de pressupostos hem proposat com a condició indispensable augmentar les ajudes en aquest àmbit, però el govern de Marc Castells no ha considerat necessari fer-ho. Sempre ens trobem amb la negativa del govern local”.

“A Igualada haurà famílies que no podran engegar la calefacció a l’hivern”

ERC exposa que el govern d’Igualada està destinant la “irrisòria xifra de 7,30€ per família al mes per ajudar a pagar llum, aigua i gas”. Una dada que “contrasta en negatiu amb les d’altres municipis que fan bé la feina i ajuden les seves famílies, com el cas de Reus, que ofereix ajudes d’entre 45 i 60€ al mes en funció del de la mida de la unitat familiar”. Els republicans expliquen que “el govern municipal no posa ni un euro per combatre la pobresa energètica que moltes famílies pateixen i patiran ja que la partida pressupostària que s’hi destina ve subvencionada per la Generalitat. Per tant, el govern de Castells no aporta recursos propis”.

Els republicans “és qüestió de voluntat política invertir més diners en lluitar contra la pobresa energètica” i asseguren que “no podem acceptar que hi hagi gent que passi fred a l’hivern i l’ajuntament no formi part de la solució”. Per això demanen doblar la partida d’ajudes amb recursos propis de l’ajuntament ja que en els darrers anys el govern municipal no ha invertit ni un euro en aquest àmbit, únicament ha utilitzat els recursos que li transfereix la Generalitat. Conill recorda que “les dificultats en els pagaments dels subministraments afecten moltíssimes famílies, no cal tenir problemes per arribar a final de mes per tenir necessitats econòmiques i requerir d’ajudes”. Finalment, ERC recorda que patir “els impostos més alts de Catalunya haurien de servir justament per mesures com aquesta que ajudin a millorar la vida de la gent, i no pas per pagar excursions privades a Roma”.

tornar_radioIgualada