icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC hauria pagat 50.000€ pel silenci dels 3 joves d’Igualada que van penjar uns cartells contra els germans Maragall

Segons ha publicat aquest mateix dissabte La Vanguardia, la formació va pagar 50.000 euros als tres joves igualadins que van penjar uns cartells en contra de Pasqual i Ernest Maragall, durant la campanya electoral del 2023, per tal que mantinguessin el seu silenci. Els diners es van fraccionar en deu factures que va cobrar un d’ells i que després va repartir amb els seus companys. Segons el diari, es tractaria de tres veïns de la capital de l’Anoia de 21, 22 i 24 anys: Gerard F. C, Pau J.A i Gerard O.G. Les càmeres de seguretat els van captar mentre penjaven els cartells i les imatges van servir perquè els Mossos d’Esquadra els identifiquessin.

Segons La Vanguardia, Pau J. va ser el primer en admetre la seva implicació en el cas. Es va presentar voluntàriament a la comissaria dels Mossos d’Igualada i va explicar que Gerard F. Havia contactat amb ell i amb el seu amic Gerard O. i els havia ofert la feina a canvi de 300 euros a cadascú. El jove va assegurar que només Gerard F. coneixia la identitat de la persona que els havia encarregat la feina, un polític d’ERC que, a més dels diners, també li havia regalat un Iphone 13 per poder comunicar-se.

El diari també explica que un cop es van publicar les seves imatges a la premsa, els van pagar 3.000 euros més perquè estiguessin “tranquils i callats”.

Un altre veí d’Igualada estaria darrera de l’encàrrec

Els tres joves igualadins van ser investigats i citats pel jutjat per un delicte d’odi. A la seu judicial només va declarar Gerard F. qui va afirmar que la feina li havia encarregat un vell conegut d’Igualada, però no va donar el seu nom. Davant la negativa, el jutge va autoritzar als Mossos a investigar qui havia comprat l’Iphone 13, i això els va permetre arribar fins a Víctor L.G, veí d’Igualada i militant d’ERC de Jorba i d’Òdena.

El magistrat va ordenar llavors la intervenció i el clonatge dels terminals telefònics de Gerard F. i de Víctor L. A través de les converses recuperades, els investigadors van poder descobrir que per indicació de Víctor L., Gerard F. es va donar d’alta d’autònoms i va facturar a l’empresa vinculada amb ERC, Relevance Marketing SL, deu factures falses per tasques que no es van fer mai. Així es van embossar 50.000 euros, més els 4.000 que van rebre al principi en metàl·lic. Primer per enganxar els cartells i després per mantenir el silenci.

Segons La Vanguardia, a la instrucció judicial no apareix, però, el nom de cap dirigent d’ERC que o bé ordenés els pagaments als joves o bé estigués al corrent de l’encàrrec de penjar els cartells.

FOTO: La Vanguardia

tornar_radioIgualada