icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC Igualada assegura que els microcrèdits per a comerciants de l’ajuntament “no han funcionat gens” i reclamen mesures “útils”

Els republicans apunten que de la partida prevista per donar aquests microcrèdits era de 150.000€ i n’han sobrat 128.000€ i, per tant, “això vol dir que pràcticament ningú ho ha demanat”. Defensen que des del seu grup ja van advertir al govern que no era la mesura que ara necessiten els comerciants ja que es tractava de crèdits i no d’ajudes directes i tampoc “estaven ben definits ja que ja l’objecte per demanar-los era massa limitat”.

Els republicans demanen “mesures econòmiques útils” per reactivar l’economia i no només “anuncis de propaganda que després no tenen cap mena d’utilitat per a aquelles persones que realment ho necessiten i estan en una situació d’urgència”. En aquest sentit ERC explica que “ja vam manifestar els nostres dubtes davant d’aquests microcrèdits de l’ajuntament ja que ni les condicions ni les finalitats d’aquests microcrèdits s’adaptaven a les necessitats que tenen els comerços arran de la crisi del coronavirus” i asseguren que “molts ajuntaments similars a Igualada porten mesos aplicant mesures econòmiques útils per a comerços, autònoms i petites i mitjanes empreses” mentre que a Igualada “encara no s’ha fet res i ni tan sols sabem encara quina partida final pressupostària de fons propis de l’Ajuntament es destinarà en ajudes econòmiques per reactivar l’economia”.

Segons ERC, “l’ajuntament fa molt tard i més enllà de propaganda política no ha fet res” i troben un contrasentit que Igualada sigui “la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya, amb un IBI disparat però ara que és l’hora d’ajudar a la gent que més ho necessita l’ajuntament sembla que miri cap a una altra banda”.

ERC continua demanant alhora “més consens” i que “el govern escolti més” perquè no torni a presentar una mesura com la dels microcrèdits que “no ha funcionat” i finalment demanen “més consens, més diàleg i sobretot més pro activitat per adaptar els pressupostos municipals a les noves necessitats d’Igualada. La ciutat no pot esperar més i calen ja mesures econòmiques que ajudin al teixit econòmic, comercial i empresarial de la ciutat” ja que “si fem tard ho pagarem molt car”.

tornar_radioIgualada