icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC Igualada assegura que els rebuts de l’IBI, que el consideren el “més car de Catalunya” estan “castigant” les famílies igualadines

Durant aquests dies l’ajuntament d’Igualada cobrarà el primer rebut de l’impost sobre béns i immobles (IBI) a totes aquelles persones que tinguin el pagament fraccionat i ERC Igualada torna a denunciar que el govern de Marc Castells cobra “l’IBI més car de Catalunya”, un fet que, segons els republicans, no es tradueix en “més i millor serveis respecte a les altres ciutats mitjanes de Catalunya, totes elles amb impostos més baixos”. Segons Esquerra, el rebut de l’IBI “castiga” a les famílies igualadines ja que tenen unes despeses municipals “molt més altes, les més altes de Catalunya” i asseguren que “a més a més, davant l’augment desenfrenat de preus i del cost de la vida, tothom està perdent poder adquisitiu”. Per aquest motiu ERC demana a l’ajuntament que tingui “sensibilitat” davant les famílies igualadines que “tenen molts problemes per fer front al rebut de l’IBI més car de Catalunya”.

ERC proposa una rebaixa del rebut de l’IBI per fer-lo més progressiu

Des d’Esquerra tornen a proposar una rebaixa de l’IBI per fer-lo progressiu, de tal manera que “qui té més paga més i qui té menys paga menys”. Els republicans expliquen que “totes les altres ciutats com Igualada tenen uns impostos municipals més baixos que els nostres. Si ells ho poden fer, per què a Igualada no?”, de fet, apunten que “hi ha ciutats que han reduït més el deute, que han invertit més i que han cobrat menys impostos. Això sí que és una gestió eficient i diligent dels recursos públics”.

Des d’ERC recorden que “el govern està a la cua dels serveis socials, sent una de les ciutats mitjanes que menys recursos destinen per la lluita contra la pobresa energètica” i que, per tant, “hi ha moltes famílies que necessiten suport de l’administració davant la crisi energètica i de preus que està patint Europa”.

Rebaixes de l’IBI per qui rehabiliti pisos: a Igualada hi ha més de 2000 pisos buits

ERC Igualada també va proposar fer una rebaixa de l’IBI per aquells propietaris que vulguin rehabilitar els seus pisos en cas que es trobin buits i/o degradats. D’aquesta manera, asseguren els republicans, mobilitzarien el parc d’habitatge buit de la ciutat i alhora incentivarien a rehabilitar els pisos que es trobin en mal estat.

 

tornar_radioIgualada