icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC Igualada assegura que “la rebaixa de l’IBI només serà de 6€ de mitjana per rebut”

Des d’Esquerra Republicana asseguren que “el govern torna a intentar enganyar els ciutadans dient que la rebaixa de l’IBI és del 5% però realment només serà de l’1% i suposarà només 6€ menys de mitjana per cada rebut”. Després que el govern hagi apujat l’IBI 684.000€ en els últims 3 anys, la rebaixa és “molt poca cosa i és electoralista”. També recorden que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya”.

Des d’Esquerra expliquen que “és cert que es baixa el tipus impositiu del 0.90 al 0.85 però puja la base, i per tant ens quedem pràcticament igual. Ni molt menys és l’IBI més baix dels últims 20 anys, per comprovar-ho només cal que algú agafi un rebut de fa anys i veurà que no és així”.

Segons els republicans “aquesta rebaixa de 6€ respecte l’any anterior es deu només a la proximitat de les eleccions municipals com a acte electoralista atès que el rebut s’ha apujat en els darrers 3 anys de manera consecutiva i amb increments molt elevats fins arribar a un rebut mitjà de prop de 600€” i ara “fan aquesta rebaixa imperceptible de 6€”. Els republicans ironitzen recordant que “els 6€ estalviats equivalen més o menys a 2 entrepans”.

Des d’Esquerra Republicana, que des de fa anys es mostren en desacord amb els alts impostos que es paguen a Igualada en proporció als serveis que reben els ciutadans, recorden que a ciutats com Vic o Tortosa les famílies paguen 444€ i 562€ menys en impostos que una família igualadina i consideren que aquest és un “fre pel creixement” i un “evident greuge comparatiu”. Finalment asseguren que “apujar els impostos és la solució fàcil de qualsevol govern, això ho sap fer tothom i no té cap mena de mèrit ja que l’esforç no el fa el govern sinó el ciutadà” i proposen “abaixar l’IBI fins a equiparar-nos amb el de les ciutats similars a la nostra” a més a més de també aplicar mesures de “progressivitat” en el pagament de l’IBI per fer-lo “més just i equitatiu”.

tornar_radioIgualada