icon_radio

RÀDIO Els imperdibles

BLOG

ERC Igualada considera greu el tracte que han rebut les associacions veïnals per part del govern de Marc Castells en l’afer de la comissió de l’aigua

Des d’ERC assenyalen directament la manca d’interès per part del govern de Marc Castells en aquest tema, “sembla com si ja tinguessin escrit el guió, i els preocupa poc el que ha passat fins ara a la comissió” diu Conill, que afegeix: “La comissió havia d’elaborar una memòria final sobre la gestió de l’aigua, però el cert és que no s’ha pogut treballar adequadament i la mala feina del govern ha obert una ferida amb les associacions veïnals que se senten agreujades”.

ERC recorda que la comissió no ha tingut un treball seriós, tal com ha exposat el mateix regidor Miquel Vives en roda de premsa el passat divendres. Pels republicans el problema ha estat el fort control polític que ha exercit el govern sobre els mateixos tècnics municipals que “no han pogut fer la seva feina, ja que es troben lligats de mans. Preval més la voluntat política de l’alcalde Castells que no pas la tècnica, en una comissió que justament hauria de ser garantia de neutralitat”. De fet la comissió ja va començar amb mal peu quan l’alcalde Marc Castells va vetar la participació d’algunes entitats ciutadanes a participar-hi. “I ha acabat d’una forma també rocambolesca, amb el sorprenent anunci per part del regidor Vives de clausurar els treballs de la comissió quan ningú s’ho esperava” detalla Enric Conill.

Els republicans constaten que les entitats veïnals participants “estan disgustades per la forma i el tracte que han rebut”. La contractació d’externs que ha fet l’Ajuntament ha anat en paral·lel als treballs de la comissió, i el govern no és capaç d’explicar, ni de garantir, que els assessors no tenen conflicte d’interessos. “Quan els veïns van començar a preguntar, se’ls va tancar inesperadament la comissió. Entenc el desconcert en què es troben les associacions veïnals” afegeix Enric Conill que assegura que “No és un fet menor, doncs un Ajuntament no té sentit si no sap cuidar ni donar explicacions als seus ciutadans i ciutadanes”.

El cap de files d’Esquerra demana a l’equip de govern que reactivi la comissió quan abans millor per tal que es puguin continuar els treballs iniciats.

Els republicans també consideren oportú que l’alcalde Marc Castells valori si les associacions veïnals es mereixen una disculpa per la forma i el tracte rebuts, “de no fer-ho el govern erosionarà la participació veïnal, i la confiança de la ciutadania vers l’ajuntament podria quedar minvada” Per Conill “la participació ciutadana és important. I cal valorar positivament que els veïns i veïnes puguin involucrar-se en qüestions tan importants”.

tornar_radioIgualada