icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC Igualada demana a Marc Castells que escolti i es reuneixi amb les entitats veïnals de la ciutat

Fa pocs dies va fer-se públic que 12 entitats veïnals de la ciutat han reclamat una reunió amb l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, per tractar la problemàtica de la “seguretat ciutadana” que “preocupa en diferents barris d’Igualada”. La reacció de l’alcalde davant aquesta petició va ser la de “negar el problema i tirar pilotes fora, buscant excuses per no reunir-s’hi”. A causa d’aquesta reacció, els republicans demanen a Marc Castells que “deixi les excuses a un costat i s’assegui a escoltar les demandes dels ciutadans i els veïns d’Igualada” ja que és “la seva feina” escoltar a les associacions de veïns.

El mateix portaveu i cap de l’oposició, Enric Conill, assegura que “l’alcalde de la ciutat no pot tenir por de reunir-se amb les entitats veïnals” ja que “escoltar, parlar i debatre amb entitats, associacions i col·lectius que treballen en pro de la ciutat i de manera desinteressada mai es pot percebre com un problema, al contrari, és la seva feina i cal que ho faci tantes vegades com calgui”.

En referència a la resposta de Castells on s’assegurava que “el govern municipal no és responsable de la seguretat ciutadana”, des d’ERC volen fer un apunt i remarcar que segons la llei 4/2003 sobre l’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, s’estipula explícitament en l’article 4 que els alcaldes són autoritats en matèria de seguretat així com les funcions que tenen de dirigir la política de seguretat en llur del municipi, presidir la junta local de seguretat o ordenar i dirigir les actuacions municipals en matèria de seguretat. Per tant, segons els republicans “l’alcalde no pot excusar-se amb el factor competencial per no assumir responsabilitats, ja que per llei és responsable de la seguretat ciutadana d’Igualada”.

Per finalitzar, des d’ERC asseguren que “no voldrien que això quedés en una simple polèmica de titulars que marqués un mal precedent” ja que “el fet important de fons és que ara l’alcalde i el govern s’asseguin a parlar amb qui ho demani” i recorden que “Castells ja va protagonitzar la mateixa desídia amb les entitats culturals fa uns mesos” un fet que “no es pot tornar a repetir perquè això comportaria que negligís del seu càrrec”.

tornar_radioIgualada