icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC Igualada denúncia que Marc Castells ha apujat 40 milions d’euros l’IBI i que els igualadins han pagat 200 milions des de 2011

Esquerra Republicana d’Igualada encara els pressupostos amb una reivindicació que fa anys que reclamen, una “rebaixa justa i progressiva de l’IBI” atès que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya”. Els republicans asseguren que el govern municipal ha apujat 40 milions d’euros l’IBI des de l’any 2011 i, la recaptació total cobrada als igualadins i igualadins des que Castells és alcalde supera ja els 200 milions d’euros” i assenyalen que “qualsevol persona que ho vulgui pot trobar aquestes dades a l’institut d’estadística de Catalunya”. Alhora ERC Igualada considera “desproporcionat” l’augment de l’IBI que “hem patit els igualadins” i es pregunten “per què paguem els impostos més cars de Catalunya però tenim, amb sort, els mateixos serveis que d’altres ciutats similars a la nostra”.

A més a més, enguany els republicans expliquen que “pujaran els impostos i les taxes” ja que hi haurà un augment de 280.000€ i el resultat final serà “dolent” pels igualadins i igualadines ja que “pagarem més impostos que l’any anterior”.

Igualada, la 10a ciutat de l’estat espanyol amb l’IBI més car

Des d’ERC apunten que “els igualadins paguem 300€ més d’IBI de mitjana que una família de Vic, Tortosa, Vilafranca, Manresa, St. Feliu de Llobregat o Cornellà” i això suposa “pràcticament un 100% més del que paguen aquestes ciutats en concepte d’IBI”. En la mateixa línia des d’ERC recorden que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya” però també és la “10a ciutat de l’estat espanyol amb l’IBI més car”, com ja van publicar diversos mitjans de comunicació locals i nacionals.

Rebaixa d’IBI, més inversió a les escoles, pisos de lloguer accessible i el POUM: les propostes dels republicans

Des d’ERC veuen “molt difícil” poder aprovar els pressupostos del govern municipal “però estan esperançats” que Marc Castells “acabi entenent que les propostes que fem milloren Igualada i per tant, que puguem arribar a un acord”. En aquest sentit des d’ERC reclamen “una rebaixa justa i progressiva de l’IBI, més inversió a les escoles de la ciutat, generar pisos de lloguer accessible i iniciar el nou planejament urbanístic” com a condicions per aprovar els pressupostos.

Segons ERC tot això és possible ja que “a moltes altres ciutats es fa” amb uns impostos i un IBI “molt més barats”.

tornar_radioIgualada