icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC Igualada estén la mà per aprovar els pressupostos del govern municipal a canvi d’una rebaixa d’IBI i impostos

El cap de l’oposició i portaveu d’ERC Igualada, Enric Conil, ha explicat que els republicans estan “totalment predisposats” a aprovar els pressupostos municipals a canvi “d’una rebaixa de l’IBI progressiva i proporcional, de rebaixar i congelar la resta d’impostos i taxes, d’incrementar la inversió en les escoles de la ciutat i en polítiques d’habitatge i incrementar els ajuts contra la pobresa energètica”. Segons ERC Igualada els pressupostos s’haurien d’haver treballat “prèviament” i asseguren que “s’han presentat a corre cuita, per ser aprovats l’última setmana de juliol i sense haver-se consensuat amb els agents econòmics i socials de la ciutat”, una qüestió “molt important” ja que els comptes municipals “s’han de fer en base al diàleg, el consens i l’escolta de la realitat social i econòmica d’Igualada”. Malgrat això, des d’Esquerra estan disposats a aprovar-los i estenen la mà al govern per facilitar-ho tot i que a canvi d’una de les prioritats d’Esquerra, “abaixar l’IBI per tal de fer-lo just i progressiu”. També reclamen rebaixar i congelar la resta d’impostos i taxes i més inversió en les escoles de la ciutat i polítiques de rehabilitació d’habitatges i incrementar els ajuts contra la pobresa energètica”.

Davant la situació d’encariment de preus, ERC proposa una rebaixa de l’IBI ja que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya”

El portaveu republicà, Enric Conill, afirma que “davant l’encariment de preus generalitzats que hi ha al país i la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies, cal rebaixar la pressió fiscal que pateix Igualada ja que és “la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya” i això “ho paguem tots els igualadins i igualadines”. Alhora afirma que “des del govern municipal s’ha d’ajudar molt més a les famílies igualadines que pateixen pobresa energètica ja que amb l’encariment del preu de la llum i el gas moltes famílies no podran engegar la calefacció durant l’hivern”.

ERC proposa uns pressupostos “que afrontin els reptes de present i futur d’Igualada”

Esquerra demana al govern municipal que s’avingui a pactar uns pressupostos que afrontin “els reptes de present i de futur per Igualada”. Això, segons ERC, implica “apostar per la rehabilitació d’habitatges i generar pisos de lloguer assequible per a tothom i especialment per als joves” ja que “fins el 45% dels joves d’Igualada afirma que vol marxar a viure fora perquè no té oportunitats laborals ni accés a l’habitatge”.

 

 

tornar_radioIgualada