icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC Igualada presentarà al•legacions per intentar revertir la pujada de taxes i, per tant, el ple municipal ho haurà de tornar a votar

El portaveu d’ERC Igualada, Enric Conill, ha anunciat que “presentarà al·legacions per revertir la pujada de taxes municipals d’un 5’1% que va aprovar recentment l’alcalde Marc Castells (Junts) gràcies a l’absència d’un regidor del PSC”. Amb la presentació de les al·legacions els republicans proposaran fer marxa enrere amb l’augment de preus dels serveis públics de la ciutat i el ple municipal ho haurà de tornar a votar.

ERC apunta que “aquest augment de taxes es suma a l’anterior increment d’impostos que va fer el govern d’Igualada amb el suport del PSC, que va ser d’un 8% de l’IBI, d’un 56% les plusvàlues, d’un 27% la taxa d’escombraries i un 9% la resta de taxes”. Ara amb aquest nou augment de taxes els republicans consideren que el govern “pren el pèl als igualadins i igualadines, augmentant any rere any els impostos i taxes i que no tenint-ne prou, torna a fer un increment, aquest cop del 5’1%” així com asseguren que “la gestió del govern municipal és pèssima i ruïnosa, i de fet el propi portaveu de Junts per Igualada va assegurar en una entrevista de Ràdio Igualada que l’ajuntament estava a punt d’entrar a la “bancarrota”.

A més a més, ERC apunta que “l’últim augment del 5’1% es va aprovar amb els vots de Junts per Igualada i gràcies a l’absència d’un regidor del PSC, un fet que va provocar que l’alcalde d’Igualada utilitzés el seu vot de qualitat”. Una pràctica que, segons els republicans, “és poc ètica i una jugada lletja de l’alcalde, aprofitant-se de l’alteració del quòrum del ple municipal i fent-ho de manera molt poc elegant”. En aquest sentit els republicans afirmen que “justament entenem que el grup del PSC, qui va tenir un regidor absent durant el ple que es va celebrar la votació, també estarà d’acord amb aquesta esmena que reverteix la pujada de taxes municipals i que per tant la recolzaran així com d’aprofitar una eina com les esmenes per precisament poder revertir una decisió que no va ser presa per la majoria del ple municipal, un requisit que és totalment necessari”.

tornar_radioIgualada