icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC Igualada proposa que el nou centre cívic nord porti el nom de Nativitat Yarza Planas

Els republicans demanen a l’Ajuntament d’Igualada que el nou centre cívic de la ciutat, que serà inaugurat durant aquest mes de març, porti el nom de Nativitat Yarza Planas, la primera alcaldessa de la història de Catalunya.

Nativitat Yarza va ser escollida democràticament en les eleccions de gener de 1934 a Bellprat, municipi de l’Anoia, i des de la formació creuen que és una oportunitat per reivindicar la figura d’una persona rellevant de la comarca.

Des de la formació republicana creuen que l’Ajuntament d’Igualada acceptarà la proposta, ja que tal com declara la regidora Iolanda Gandia “es tracta d’una proposta que creiem que generarà consens i serà vista amb bons ulls per a la resta de forces” i emfatitza que “no entendríem que no fos acceptat”.

Alhora, des d’Esquerra Republicana d’Igualada lamenten la gestió nefasta, diuen, que s’ha fet fins ara sobre l’equipament del centre cívic. I el portaveu de la formació republicana, Enric Conill, afegeix que confien que “la presència d’aquest nou centre cívic doni un bon servei públic als veïns de la zona del Poble Sec, Set Camins i les Comes i en general a tota la ciutadania de la ciutat”

La proposta d’Esquerra Republicana d’Igualada arriba coincidint amb la presentació de la biografia “Nativitat Yarza, mestra, alcaldessa, miliciana”, que la Fundació Irla va celebrar el passat 1 de març, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada.

tornar_radioIgualada