icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC Igualada proposa rebaixar l’IBI per equiparar Igualada a les altres ciutats mitjanes de Catalunya

Els cap de llista d’ERC Igualada, Alba Vergés i Enric Conill, proposen rebaixar un 20% l’IBI a les famílies igualadines en un termini de quatre anys “per igualar els impostos d’Igualada a la resta de ciutats mitjanes de Catalunya” i també “aplicar-hi criteris de progressivitat, per tal que els impostos siguin justos”. Vergés explica que “Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya”, i Conill defensa que cal una rebaixa de la pressió fiscal perquè comparativament és “desmesurada”.

Vergés també reclama que “calen mesures per aplicar la progressivitat, per tal que qui més tingui pagui més i qui menys tingui, pagui menys”. En aquest sentit, ERC Igualada proposa tres actuacions: establir ajuts pel pagament de l’IBI al 30% de les famílies igualadines amb els ingressos més baixos; apujar l’IBI al 10% dels immobles no residencials de major valor; i impulsar la tarifació progressiva en funció dels nivells de renda en els serveis municipals com el consorci sociosanitari o les llars d’infants.

Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya

Els republicans apunten que “Igualada és la ciutat mitjana de Catalunya amb l’Impost sobre béns immobles de naturalesa urbana (IBI) més alt, amb una diferència molt notable respecte municipis de dimensions i nombre d’habitants similars, com Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Figueres, Vilafranca del Penedès, Olot, Tortosa, Castelldefels i Vic”.

ERC explica que “l’IBI per habitant d’Igualada és de 437,57 €, un 26% més car que a Figueres, on és de 349,49€, un 39% més car que a Vic (289,39 €), un 40% respecte Olot (284,35€) i fins un 47% més alt que a Tortosa, on l’IBI per habitant és de 252,54 €”.

Una família igualadina paga gairebé 1000 € més d’impostos que una d’Esplugues

Els republicans apunten que “si l’anàlisi el fem sobre el total d’impostos, taxes i preus, la diferència entre Igualada i les ciutats mitjanes veïnes és encara més abismal. Els igualadins paguen un 18% més que els habitants de Vic, un 14% més que els de Vilafranca, un 28% més que els habitants de Tortosa i fins un 36% més que a  Esplugues”.

En xifres, segons ERC, una família d’Igualada paga 492 € més d’impostos municipals que una família de Vic, i 369 € més que una de Vilafranca. La diferència és encara més destacada si es compara amb Sant Feliu de Llobregat (726 €) o amb Esplugues de Llobregat, arribant als 957 €.

ERC apunta que Igualada té el triple d’endeutament que Vilafranca

Per tot plegat, la candidata a l’alcaldia d’ERC, Alba Vergés, denuncia “el desequilibri inexplicable” que hi ha entre els impostos que paguen els igualadins respecte la resta de ciutats mitjanes catalanes.

tornar_radioIgualada