icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC Igualada reclama saber el cost del viatge al Vaticà de Marc Castells, 5 regidors i 1 càrrec de confiança i en qüestiona la utilitat

ERC Igualada s’ha mostrat “molt preocupat” pel cost del viatge de l’alcalde Marc Castells al Vaticà i dels 6 regidors que l’acompanyaven i el càrrec de confiança que també hi va anar. La visita de Castells al Papa va durar 20 segons per portar-li un “vestit” i Esquerra en qüestiona la utilitat així com ho considera “una falta de respecte” gastar-se diners públics “per anar a vendre fum i fer-se la foto” atès que Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya. Esquerra ha demanat ja el cost d’aquest viatge i demana que els regidors tornin els diners a l’ajuntament.

Enric Conill, cap de l’oposició d’Igualada, ha exposat la seva preocupació en conèixer detalls de la visita de l’alcalde Marc Castells al Vaticà d’aquesta setmana. El viatge ha consistit amb una delegació de 10 persones: l’alcalde, 5 regidors, un càrrec de confiança i 3 acompanyants. La visita va durar aproximadament uns 20 segons i els republicans qüestionen la utilitat d’aquesta visita i exigeixen saber quant ha costat això als igualadins i igualadines, que paguen els impostos “més cars de Catalunya”.

Conill considera que això podria marcar un “precedent greu” amb les maneres d’actuar del govern local i que en conseqüència cal ser molt rotunds i taxatius en l’esclariment dels fets. Conill considera que el gest “de propaganda de l’alcalde” respon a una necessitat constant de “fer-se la foto sense pensar en les conseqüències”, i avui “cal dir prou. Els igualadins no li pagarem la campanya electoral a l’alcalde Marc Castells”.

ERC Igualada creu que en un moment on la gent té preocupacions econòmiques importants i la ciutat fortes mancances, “la despesa de la ciutat hauria de ser un altre i no la d’enviar 10 persones al Vaticà i pagar-ne sis amb diners públics”. En aquest sentit, els republicans consideren fonamental que s’expliqui què han pagat els igualadins, “quins desplaçaments, quins bitllets i quins àpats” s’han pagat des de les arques municipals. Alba Vergés també ha volgut recordar que “els igualadins ja paguen uns impostos d’IBI desmesurats i que aquests haurien de servei per proveir-los d’uns serveis públics dignes, i no per pagar les fotografies de l’alcalde”.

Aquesta mateixa setmana Esquera també ha anunciat que presentarà una moció al ple municipal per exigir la retirada de la concessió de la Hispano. En l’afer del Vaticà, Conill ha confirmat que dijous ja varen tramitar una instància de forma urgent per demanar explicacions al viatge i que també ho faran comissió. Malgrat tot, des d’Esquerra creuen que “no és a ells a qui han de donar explicacions, sinó a la ciutadania”, per això matisen que no estaria de menys que l’alcalde fes algun tipus de manifestació pública al respecte i no es quedés “callat sense assumir cap responsabilitat”.

 

 

tornar_radioIgualada