icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu signen un pacte a favor de la gestió pública de l’aigua a #Igualada

La plataforma Aigua és vida Anoia i l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública han presentat, aquesta setmana, el Pacte Social i Institucional per l’aigua a Igualada. Un document  que té per objectiu assegurar el compromís per una gestió pública, integrada i participativa del cicle integral de l’aigua. Els partits, sindicats i entitats que firmen el pacte es comprometen a treballar per aconseguir la gestió pública de l’aigua a Igualada, vetllant pel compliment de 4 demandes bàsiques. Una d’elles passaria per iniciar els processos per a la implementació d’un model de gestió pública de l’aigua a la capital de l’Anoia. El pacte proposa també crear un espai de concertació social sobre l’aigua, aplicar una política d’aigua que preservi els ecosistemes aquàtics de les conques que abasteixen i donen vida al territori i, per últim, considerar que el Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament és un dret humà universal, inalienable i inviolable.

Cal destacar que el pacte compta amb el suport d’ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu, així com també del sindicat CCOO, la PAH Anoia, i diferents entitats com Coll@nada, Per La Conca o Som Energia Anoia. Segons Aigua és Vida, altres formacions polítiques com el PP, Junts per Igualada i Ciutadans no han mostrat encara el seu posicionament.

Per la seva part el coordinador de l’ l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública, Arnau Comas, ha assegurat que durant aquesta últim mandat diferents municipis catalans estan realitzant importants avenços cap a la remunicipalització de l’aigua, com per exemple, Girona o el Consell Comarcal d’Osona.

Per últim, des d’Aigua és vida Anoia, han explicat que si a l’octubre van omplir els carrers d’Igualada amb una manifestació per demanar l’aigua pública, ara, amb aquest pacte volen un compromís perquè aquest tema sigui ser prioritari en la gestió del proper govern igualadí.

tornar_radioIgualada