icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC Igualada “volem denunciar que els igualadins pagarem 8 mesos seguits els impostos més cars de Catalunya”

El republicans han enviat una nota de premsa on es detalla que “des del mes de maig fins el desembre els igualadins pagaran impostos a l’ajuntament d’Igualada, els més cars de Catalunya i amb una novetat important i és que el rebut de l’IBI enguany estarà fragmentat en 4 pagaments”. Segons ERC Igualada, aquesta decisió és una “estratègia del govern municipal perquè sembli que es paga menys d’IBI però la realitat és que els igualadins pagaran el rebut més alt de la història després que Junts i el PSC pactessin per apujar-los el passat mes d’octubre”.

ERC remarca que “Junts per Igualada i el PSC van fer la pujada d’impostos més alta de la història d’Igualada”

En la nota dels republicans s’explica que “el calendari fiscal, tal i com va publicar La Veu de l’Anoia la setmana passada, tindrà una pressió altíssima. Durant el mes de maig es va cobrar l’impost de vehicles, aquesta setmana els igualadins han pagat el primer rebut de l’IBI, el mes vinent, juliol, es pagaran els guals i la taxa d’escombraries”. ERC apunta que “a l’agost tindrem un altre rebut de l’IBI, al setembre els comerços pagaran el rebut d’escombraries, a l’octubre es pagarà el tercer rebut de l’IBI, al mes de novembre tocarà pagar la taxa de cementiris i d’IAE i finalment al desembre el govern municipal cobrarà el quart rebut de l’IBI i el segon rebut d’escombraries de comerços”. La nota afegeix que “a més a més, alguns igualadins també pagaran plusvàlues, que han augmentat un 56%, llars d’infants i escola de música, amb un augment del 5%, i tots aquells serveis municipals que també han augmentat”.

ERC torna a insistir que “Igualada té els impostos més cars de Catalunya”

ERC diu en la nota que “els igualadins pagarem els “impostos més cars de Catalunya” i això comporta una “pèrdua de poder adquisitiu molt alt pels ciutadans sumat a l’increment de preus del consum que encara afebleix més les butxaques dels igualadins”. El problema, segons els republicans, “és que a part de pagar els impostos més cars de Catalunya, a Igualada tenim problemes molt greus com l’accés a l’habitatge o el transport públic i, per tant, aquests impostos tant alts no es tradueixen en més i millors serveis”.

Per comparació, Esquerra Igualada detalla “la diferència d’impostos amb la resta de municipis (nadons inclosos): Igualada, 883€. Castelldefels, 801€. Vilafranca del Penedès, 760€. Vic, 719€. Olot, 694€. Sant Feliu de Llobregat, 641€. Tortosa, 631€ i Esplugues, 564€”.

Els republicans apunten “a la mala gestió del govern municipal”

Enric Conill recorda que “Castells ha endeutat 7 milions d’euros l’ajuntament des de 2018 i ha apujat 6 milions d’euros l’IBI” i explica que “des que Marc Castells és alcalde la recaptació només per IBI ha passat dels 15 milions d’euros al 2011 als 21 milions al 2024. Això vol dir que els veïns i veïnes d’Igualada paguem més de 6 milions extres respecte el 2011” així com afirma que “des del 2018, el govern de Marc Castells no ha parat d’endeutar l’ajuntament fins arribar a l’any 2022 a un endeutament de 39,6 milions d’euros. O sigui, un augment del deute de 7 milions d’euros”.

tornar_radioIgualada