icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC, la CUP i Decidim proposen unes ordenances alternatives, basades en criteris de progressivitat

Les tres formacions han presentat, aquest dimarts a la tarda, una proposta d’ordenances fiscals conjunta per al 2017, basada en criteris de progressivitat. ERC, la CUP i Decidim Igualada es mostren convençuts que hi ha una alternativa de fiscalitat més justa que no pas la que han pactat el govern amb el PP i els Socialistes i que consistiria bàsicament en redistribuir millors els recursos i que qui té més, pagui més.

Una de les mesures que plantegen els tres grups de l’oposició és la congelació de la càrrega impositiva a la ciutadania. En el cas de l’IBI, per exemple, celebren que el govern hagi decidit congelar el rebut, però demanen que les ajudes per pagar-lo s’atorguin en funció de la capacitat econòmica de les famílies. ERC, la CUP i Decidim proposen també implantar una tarifació progressiva en les escoles bressol i els serveis d’atenció a la dependència municipals. Altres mesures proposades per aquestes tres formacions passarien per augmentar l’IBI urbà als immobles no residencials de major valor, establir una taxa de recollida de deixalles per a cada activitat empresarial en funció del seu nivell de reciclatge i crear una taxa pel servei de clavegueram.

Segons els tres portaveus, van presentar aquesta proposta d’ordenances fiscals a la regidora d’Hisenda el dia 3 d’octubre i els va emplaçar a trobar-se de nou aquest dilluns, 10 d’octubre, justament el dia que el govern va presentar el seu acord d’ordenances per al 2017 amb els Socialistes i el PP.

tornar_radioIgualada