icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

ERC proposa dotar #Igualada de 150 pisos municipals de lloguer social en els propers 4 anys

El republicans consideren que l’habitatge, i el lloguer en concret, és un dels principals problemes que té la ciutat d’Igualada. ERC veu que en cinc anys el preu del lloguer a la capital de l’Anoia ha augmentat un 20% en els darrers cinc anys. Els republicans remarquen que és especialment preocupant que Igualada estigui entre els dos municipis de Catalunya que han registrat un augment més considerable del preu del lloguer, només per darrera de Badalona.

Davant aquestes dades, des d’ERC proposen dotar la ciutat d’Igualada de 150 pisos destinats al lloguer social. Per això, el candidat a l’alcaldia, Enric Conill, posa sobre la taula diferents mesures per assolir aquesta xifra. A la trentena de pisos de lloguer social que ja gestiona PIMHA (Promotora Igualadina Municipal d’Habitatge), es sumarien aquells pisos que podria adquirir, de manera directa, l’Ajuntament d’Igualada per posar-los a la bossa de lloguer social. Una altra de les mesures proposades pels republicans és subvencionar els habitatges de propietaris a canvi d’una cessió temporal del pis a l’Ajuntament per incorporar-los al parc d’habitatges socials.

ERC també considera que l’Ajuntament ha de començar a sancionar els bancs i granstenidors que tenen pisos buits de manera permanent. A la vegada també proposen impulsar un Pla Local d’Habitatge, en una mesura que estaria estretament lligada a la necessitat que té la ciutat de tenir un nou POUM.

tornar_radioIgualada