icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

ERC proposa mesures de protecció social a Igualada perquè afirmen que “no han de ser sempre els mateixos qui paguin les conseqüències d’una nova crisi”

Els republicans han presentat una bateria de propostes socials centrades en la protecció dels drets més bàsics. En aquest sentit, proposen mesures concretes per garantir “la protecció dels drets més bàsics”, especialment “en l’àmbit de l’habitatge, subministres, inserció laboral, beques, bonificacions, salut mental, gent gran, cultura i protecció social”. Des del partit republicà posen especial atenció en la rehabilitació d’habitatges degradats que estan buits, per poder destinar-los a un lloguer assequible.

Des d’Esquerra posen especial atenció en l’habitatge proposant “la rehabilitació d’habitatges degradats que estan buits i destinar-los a lloguer assequible” ja que això permetrà “oferir lloguers amb preus assumibles i alhora dinamitzar el comerç local de la ciutat, i amb aquesta mesura hi guanya tothom: llogaters, propietaris, comerços i l’ajuntament, és un win-win per a tothom”. Alhora demanen “crear un pla local d’habitatge” i detectar “quants i quins habitatges estan buits a Igualada” ja que “si fem això l’ajuntament tindrà la capacitat de forçar la mobilització de pisos buits i sancionar als bancs i grans tenidors que tinguin desenes de pisos aturats”. En aquesta línia demanen “bonificacions del 50% de l’IBI per rehabilitar aquests pisos i posar-los en règim de lloguer accessible”. Des d’ERC expliquen que “aquestes mesures ja es fan en municipis com Ripollet, Sant Vicenç dels Horts, Salt, Llagostera, Reus, Sabadell o Manresa”. Esquerra també explica que “cal que l’ajuntament garanteixi que cap família patirà talls de subministres” i proposen augmentar la partida pressupostària per fer-hi front ja que “només s’estan dedicant una mitjana de 7 € al mes per a les famílies que pateixen pobresa energètica, unes quantitats absolutament insuficients i comparativament veiem que hi ha municipis que ajuden amb fins a 540 € a l’any”.

Esquerra Republicana també proposa l’elaboració d’un pla de xoc contra les desigualtats, beques per a estudiants universitaris amb caràcter progressiu d’entre 250 € fins a 915 € per estudiant i any, la construcció d’un nou ViuB amb un centre de dia per a la gent gran, augmentar els recursos humans i materials en el servei d’atenció domiciliària i l’elaboració d’un pla local de la vellesa perquè la gent gran gaudir d’una vellesa digna”. Alhora volen activar “un pla d’inserció laboral per a dones” i oferir  “serveis d’acompanyament psicològic per a les persones usuàries dels Centres d’atenció en Salut Mental  i que ara estan a casa” i també prestar “atenció a les famílies facilitant eines i estratègies per a poder gestionar millor la malaltia del familiar en el confinament”. Des d’ERC també proposen “readaptar i repensar els ajuts a les famílies vulnerables d’acord amb la nova situació i garantint que tothom qui ho necessiti pugui acollir-se a bonificacions i subvencions” i en l’àmbit cultural suggereixen destinar els pressupostos de les activitats no realitzades arran del coronavirus “al teixit associatiu de la ciutat i les seves entitats culturals”.

tornar_radioIgualada