icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Es crea a la Conca d’Odena un col·lectiu amb l’objectiu de crear útils i treballar per resoldre les mancances en l’assistència sanitària

Disseny=igualada, conjuntament amb TICAnoia, ha creat el grup de treball MALLA per coordinar i gestionar les ofertes de material amb possibilitat de ser imprimible en 3D o de ser fabricats en petits tallers i amb materials disponibles dintre la zona de confinament de la Conca d’Òdena. Tot plegat, es preveu per les prediccions dels experts sobre el creixement d’afectats de COVID–19 en els propers dies, i la previsible escassetat de material sanitari.

MALLA és una xarxa d’empreses, estudis de disseny, enginyers, informàtics, tallers, makers, particulars… disposats a col·laborar, aportant coneixement i eines de fabricació en molts camps i formats diversos.

Arreu del món s’han constituït grups amb els mateixos objectius i s’han desenvolupat diverses i enginyoses alternatives de dispositius, components i elements de seguretat de baix preu i producció ràpida. Les noves tecnologies de comunicació, producció digital i la disponibilitat de sofisticats components electrònics permeten crear en poc temps primers models i prototips funcionals. Aquest material pot ser fonamental en moments d’emergència i escassetat en estat de confinament.

El col·lectiu, en contacte amb altres iniciatives similars de la resta de l’estat amb les quals comparteix models i experiències, contrasta la informació amb l’Ajuntament d’Igualada i, a través seu, amb les diverses institucions sanitàries i serveis assistencials. La comunicació constant entre l’administració permet estar atents a les necessitats de tots els agents.

Actualment s’ha posat en marxa un equip amb l’objectiu d’adaptar, segons les possibilitats locals, un dels models de respiradors desenvolupats a Barcelona i en camí de ser validat per diferents entitats. També s’ha iniciat la fabricació, amb impressores 3D, d’una primera edició de viseres de protecció. Aquest dilluns 23 de març, MALLA ja compta amb l’oferiment de 20 impressores 3D dins de la zona confinada. El material produït es posarà a disposició de l’Ajuntament d’Igualada que en tindrà cura de la seva distribució.

La participació en el col·lectiu és oberta a tot aquell que es vulgui comprometre i no n’està exclosa cap especialitat ja que no és possible preveure què es pot necessitar en els propers dies. En aquest moment si es disposa d’una impressora 3D i es vol col·laborar pot entrar a ticanoia.cat/impressoresmalla i emplenar el formulari per rebre’n les instruccions. Us hi podeu posar en contacte a través del correu electrònic: coordinacio@dissenyigualada.com.

tornar_radioIgualada