icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Es presenta el Pla de Gestió i Desenvolupament del Parc Agrari de la Conca d’Òdena

Aquest juliol s’ha presentat el document que inclou accions per impulsar el sector agrícola i ramader de la zona de la Conca d’Òdena. Per fer possible aquest impuls es proposa un seguit d’actuacions específiques per posar en valor el sector, diversificar-lo i facilitar el seu creixement.

El vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Anoia, Jordi Cuadras, explica que l’objectiu del projecte és passar de la teoria de l’economia de proximitat i km 0 a la pràctica.

El pla recopila mesures que caldrà implementar a curt i mitjà termini en un període de 4 anys.

Una de les propostes que es duran a terme és una plataforma web on la ciutadania podrà comprar els productes. El client haurà de triar a quin comerç proper voldrà recollir-lo, fomentant així que la ciutadania entri al comerç local. Es pretén que aquesta web estigui llesta abans d’acabar l’any.

Jordi Cuadras també agraeix el suport que s’està rebent per tirar endavant aquest projecte, tant per part de l’àmbit privat com per part de les institucions. Com per exemple, per part dels ajuntaments, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a banda del mateix Consell Comarcal de l’Anoia.

La Conca d’Òdena compta amb un 6% de territori urbanitzat, un 62% de superfície forestal i gairebé un 32% de superfície agrícola, fet que suposa un important potencial pel territori, i que amb aquest Pla de Gestió i Desenvolupament del Parc Agrari es pretén valorar.

tornar_radioIgualada