icon_radio

RÀDIO Igualada Capital(repetició)

BLOG

Es presenta el Pla Local de Cooperació al Desenvolupament d’Igualada

El Teatre Municipal Ateneu va acollir, la setmana passada, la presentació pública del Pla Local de Cooperació al Desenvolupament d’Igualada 2014 – 2018. El pla va ser aprovat per majoria, amb els vots de CiU, ERC, PSC i ICV, en el ple municipal del 17 de juny, i fixa les directrius bàsiques de cooperació pels propers anys. Té la voluntat de millorar la qualitat i l’impacte de les actuacions i posa a l’abast de la ciutadania i dels agents que treballen en aquest àmbit una política pública transparent i avaluable.

L’activista i economista Arcadi Oliveres va acompanyar la presentació del document amb una conferència sobre la cooperació i les desigualtats Nord – Sud. Oliveres va destacar “l’oportunitat de fer aquest pla en temps de crisi” i “la necessitat de continuar cooperant, vist que els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni de l’ONU encara no s’han assolit, malgrat es va fixar el 2015 com a data límit”.

A l’acte també hi va assistir el coordinador d’Igualada Solidària, Jaume Farrés, que va fer una referència a l’origen i als més vint anys de cooperació internacional a Igualada, des que l’any 1992 el ple municipal va aprovar el primer protocol d’amistat amb continguts de cooperació, amb la comunitat Nueva Esperanza d’El Salvador.

De la seva banda, el regidor de Cooperació de l’Ajuntament, Joan Requesens, va agrair la tasca desenvolupada per fer realitat el pla, a entitats i ONGs, grups polítics, tècnics i a la redactora del document, Helga Jorba. Requesens va afirmar que “som una ciutat solidària, que lluita contra les desigualtats i que està compromesa amb la pau i la convivència. Vetllem perquè això perduri”.

Durant l’acte també es va fer un repàs dels continguts del pla destacant la seva missió, que és impulsar accions de sensibilització i de cooperació al desenvolupament, de qualitat i amb una voluntat transformadora. El pla disposa que aquestes accions han de donar resposta a les necessitats de la població i han de contribuir a millorar el benestar i a eradicar la pobresa i les desigualtats, ja sigui reforçant la capacitat i autonomia dels països empobrits i dels seus governs i organitzacions socials, o bé fomentant un canvi en els valors i les actituds dels països d’origen, a través de l’educació vers una ciutadania compromesa, responsable i activa.

Durant la presentació del pla també es va poder veure el documental Igualada Solidària. Teixint la solidaritat i la cooperació a Igualada, realitzat per Dan Ortínez. El reportatge recull la tasca de totes les entitats de cooperació i solidaritat de la ciutat i reflexiona sobre la necessitat de cooperar. Properament s’editarà en DVD i es penjarà a la xarxa.

 

tornar_radioIgualada