icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Es presenta la 3a edició de l’Encambra’t, el festival de música de cambra jove d’Igualada

L’Encambra’t és un curs-festival encarat a tots els estudiants de grau professional i superior de música que vulguin treballar amb els seus grups de cambra amb el Quartet Altimira.

L’objectiu de l’Encambra’t és fer arribar a tota la població, i sobretot als joves, la música de cambra, i alhora donar a conèixer diferents espais de la ciutat i d’altres pobles de la comarca.

La tercera edició del festival començarà aquest dissabte amb el concert inaugural a càrrec del Quartet Spirea i l’obra Bartok, laboratori de folklore. Serà el dia 3 de setembre al Santuari de la Mare de Déu de la Pietat, a l’Escola Pia. L’endemà, el Museu de la Pell serà l’escenari del concert de camerata d’alumnes, “Wagner: un nou paradigma”. Entre els dies 5 i 7 de setembre, els alumnes portaran la música de cambra a diferents espais de la ciutat com ara l’Hospital o els Jardins de Cal Badia.

El concert de cloenda tindrà dues parts, un concert de caràcter més introvertit i un de caràcter més extravertit: el primer concert serà el dia 8 de setembre i el segon concert, el dia 17 de setembre, ambdós al Cementiri Nou d’Igualada. Els concerts, sota el títol “L’explosió d’una supernova”, seran interpretats pel professorat de l’Encambra’t.

Tots els concerts de l’edició són a dos quarts de nou del vespre i són d’entrada lliure.

Alhora, l’Encambra’t ofereix el programa Concert-Beca, on gràcies a la col·laboració amb diferents pobles de la comarca, es duen a terme quatre concerts per diferents espais emblemàtics de l’Anoia, alhora que es beca als grups de cambra seleccionats. Enguany es faran a Sant Jaume Sesoliveres, Veciana, Sant Martí de Tous i Sant Martí de Maçana-Rubió.

Les classes del curs, destinades a una vintena de joves nascuts entre el 1998 i el 2007, es duen a terme a l’edifici de Cal Badia, del 30 d’agost al 4 de setembre, i compten amb un eix temàtic. Precisament, el membre de l’organització de l’Encambra’t i músic, David Andújar, ha explicat que el títol d’enguany és “La Frontisa” i que “s’ha volgut posar l’accent en tots aquells llenguatges que fan de frontissa entre les diferents estètiques i èpoques. Uns llenguatges fluids, que encaren a noves perspectives, que fugen de la norma per obrir-nos nous horitzons”.

Tota la informació sobre aquesta 3a edició de l’Encambra’t la podeu trobar a la pàgina web www.encambrat.com o a les seves xarxes socials.

tornar_radioIgualada