icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Es presenta la guia “Salut participativa per a una atenció centrada en el valor”

Professionals del Servei d’Atenció Primària Anoia participen en l’elaboració de la guia Salut participativa per a una atenció centrada en el valor per a millorar la qualitat assistencial.

La guia ha estat elaborada gràcies a les aportacions d’un conjunt de professionals i consta de recomanacions i bones pràctiques per tal d’implementar projectes de decisions compartides, de participació en la millora de serveis i de desimplementació de pràctiques clíniques de poc valor.

La farmacèutica Mar Casanovas de la Unitat de Farmàcia de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central va ser l’encarregada de presentar la part de la guia que concreta com desimplementar pràctiques de poc valor pas a pas, exposant l’experiència viscuda a l’Anoia durant els anys 2017, 2018 i 2019. Es tractava d’un projecte multidisciplinari que va comportar que tots els equips d’atenció primària de l’Anoia de l’ICS implementessin les recomanacions de l’AQuAS per promoure la pràctica clínica de valor, segura i eficaç. Es van incloure propostes de millora per a tots els professionals sanitaris de l’Anoia i l’avaluació del projecte va ser molt satisfactòria.

La guia de l’AQuAS s’adreça a professionals i consta d’un conjunt de recomanacions per a implementar projectes de salut participativa i promoure una conversa més equitativa entre professionals, pacients, i cuidadores i cuidadors. Està impulsada per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya i compta amb la participació de professionals de l’Anoia de l’ICS Catalunya Central.

tornar_radioIgualada