icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Es suspenen les processons del barri de Fàtima, i els actes finals de la Festa del Sant Crist d’ #Igualada es faran amb canvis de format per la pandèmia

La Confraria del Barri de Fàtima ha decidit suprimir les processons de Setmana Santa degut a la situació de la pandèmia. Per segon any consecutiu les processons del barri no podran sortir per la situació sanitaria. Tot i així, per aquest dijous Sant a les 20:00h s’ha anunciat que es farà una Missa de Campanya a l’exterior de la parròquia. L’acte tindrà l’acompanyament de la banda de música del barri, i es compliran amb totes les mesures de seguretat.

La Festa del Sant Crist, amb restriccions i amb canvi de format

Amb l’arribada de la Setmana Santa, també com ve essent tradicional, arriben els actes finals de la festa del Sant Crist d’Igualda, amb alguna modificació de format (no es podrà celebrar la tradicional processó de la tarda), respecte el que venia essent habitual. Per motius d’aforament, tots els actes tindran lloc a la Basílica de Santa Maria.

El Divendres Sant, a les 11 del matí, tindrà lloc el Via Crucis, presidit per Mn Xavier Bisbal, prior eclesiàstic.

El dilluns de Pasqua, 5 d’abril, a 2/4 de 8 de la tarda, es celebraran les Vespres Solemnes i Eucaristia, presidida pel Pare Francesc d’Igualada, guardià del convent dels Frares Caputxins de la ciutat, amb l’acompanyament en el cant del Cor de Vespres, sota la direcció musical d’Isidre Prat.

El Dimarts de Pasqua, dia 6 d’Abril, Festa del Sant Crist d’Igualada a les 11 del matí, a la basílica de Santa Maria, Solemne Ofici concelebrat presidit per Mons. Romà Casanova i Casanova, bisbe de Vic, acompanyat pels rectors de la ciutat. El cor “Omnes”, dirigit per Carles Prat i Vives, acompanyat a l’orgue per Pol Requesens i Roca, tindrà cura dels cants. Després de la comunió, Sheila Grados oferirà la interpretació del sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”. En acabar, benedicció solemne i cant dels Goigs al Sant Crist mentre es realitza un breu acte processional per l’interior amb la Imatge del Sant Crist. A la sortida, es lliurarà a tothom un punt de llibre, dissenyat per l’artista igualadí Miquel Solà i Rossell.

A 2/4 de 7 de la tarda

Solemne Ofici concelebrat presidit per M.I. Mn. Pere Oliva i March, igualadí, vicari episcopal i canonge de la Catedral, acompanyat de religiosos i sacerdots de la ciutat i l’Arxiprestat. Un cor creat per l’ocasió, dirigit per Isidre Prat, acompanyarà en els cants. Després de la comunió, Sheila Grados oferirà la interpretació del sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”. En acabar, benedicció solemne i cant dels Goigs al Sant Crist mentre es realitza un breu acte processional per l’interior amb la Imatge del Sant Crist. A la sortida, es lliurarà a tothom un punt de llibre, dissenyat per l’artista igualadí Miquel Solà i Rossell..

Nota important:

Per accedir a la Basílica el dia del Sant Crist, tant i al matí o a la tarda, caldrà presentar l’entrada gratuïta obtinguda al Despatx Parroquial de Santa Maria.

Si hi hagués llocs lliures es donaran entrades a la porta de la Basílica una estona abans dels oficis.

tornar_radioIgualada