icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

Federació d’AMPAs de Centres Públics d’Igualada: “Esperem la sisena i setena escoles públiques amb els braços oberts”

La Federació d’AMPAs de Centres Públics d’Igualada vol expressar al seva alegria pel decret-llei que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va anunciar la setmana passada per facilitar el pas d’escoles de titularitat privada cap a la xarxa pública. L’entitat considera que s’obre una finestra d’oportunitat immillorable per revertir la situació anòmala que presenta Igualada respecte el conjunt de Catalunya, ja que només hi ha cinc escoles públiques i nou de privades-concertades. La federació assegura: “Ara les famílies d’Igualada tenen a les seves mans l’oportunitat de fer història, reclamant als seus centres que s’integrin a la xarxa pública. Així, esperem la sisena i setena escoles públiques d’Igualada amb els braços oberts.”

L’entitat vol posar de relleu que l’escola privada ha jugat un rol essencial en la història de Catalunya: en un moments en què l’escola franquista no era exemple de res positiu, l’escola privada-concertada va jugar un rol essencial en l’educació de bona part de la ciutadania, amb la introducció de noves metodologies pedagògiques i la preservació de la llengua catalana com a estendards principals a reivindicar i posar en valor. Però quaranta anys després de la mort del dictador, aquest rol d’innovació, respecte, excel·lència, exigència i inclusió el desenvolupa l’escola pública, dotada amb un cos de mestres de primer nivell, considera la Federació d’AMPAs de Centres Públics d’Igualada. Per aquest motiu, fa una crida a les famílies de la xarxa concertada a parlar amb els titulars dels respectius centres perquè tots plegats facin el pas cap a la xarxa pública.

En aquest sentit, des de la federació s’ofereixen a les AMPAs dels centres de titularitat privada per acompanyar-les en el camí d’esdevenir escoles obertes al conjunt de la ciutadania. “No té sentit que moltes famílies d’Igualada que no van tenir l’oportunitat de matricular els infants a l’escola pública perquè no hi havia places es vegin condemnats a pagar quotes mensuals a empreses o fundacions que han de quadrar els números i obtenir benefici sigui com sigui. Ara tenen l’oportunitat de passar a la xarxa pública i treure’s de sobre aquest maldecap mensual”, ressalten des de l’entitat.

El decret-llei dóna cobertura legal al canvi de titularitat, a més a més que garanteix la continuïtat laboral a la plantilla de professors i la plaça pública a tots els infants que ara mateix ja hi estiguin escolaritzats. “A més de mantenir el professorat, segurament es beneficiaran d’ampliacions de plantilla a base de professionals de la xarxa pública, que és el veritable orgull de les nostres escoles”, asseveren des de la federació. “Hi guanya tothom: l’alumnat, els professionals i el conjunt de la societat“, rebla l’entitat.

Per bé que de moment les converses estan envoltades d’un cert secretisme, a la federació li han arribat missatges que hi hauria dues escoles d’Igualada disposades a fer el pas. I espera que tot plegat s’acabi materialitzant de cara al curs 2020/21. “Celebrem que el Govern faciliti aquesta passarel·la, del tot necessària en casos com el d’Igualada o Barcelona. I un cop aquesta passarel·la és una realitat, demanem a les famílies que s’atreveixin a fer història. És una oportunitat d’or per equiparar la xarxa pública a la concertada, i així aconseguir entre tots plegats un sistema educatiu més equitatiu per al conjunt d’igualadins”, sentencien des de l’entitat.

tornar_radioIgualada