icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

FGC anuncia millores per valor de 2,5 ME a la lína Llobregat-Anoia

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha procedit a la licitació d’obres de millora de la via a diferents punts de la línia Llobregat-Anoia. Aquestes actuacions consistiran, principalment, en la millora de la infraestructura i superestructura, així com en el reforç i la renovació de diferents elements per tal de millorar el confort i la seguretat en el viatge.

Aquests treballs es liciten per un import de prop de 2,5 milions d’euros. Els treballs s’executaran en diferents dates durant els propers mesos, sense tenir una afectació directa en l’usuari, ja que els treballs es realitzaran en horari nocturn.

En concret, es duran a terme les millores següents:

 

  • Millora de la resistència lateral de la infraestructura en diferents punts quilomètrics del ramal d’Igualada i de Manresa per tal de reforçar la capacitat de reacció davant la dilatació dels carrils i l’embassament d’aigua a la via, afegint travesses, renovant carril, aportant balast i sanejant zones contaminades.

 

  • Adquisició de tres canvis nous per les estacions de Piera i de Masquefa. La substitució dels canvis actuals es farà l’any vinent, data en què arribaran al final de la seva vida útil.

 

  • Subministrament i instal·lació d’un nou sistema de radiocomunicació a tota la línia, inclosos els ramals industrials i el cremallera de Montserrat, per facilitar la

comunicació entre el tren i el centre de gestió de la circulació, amb cobertura a tot el traçat de la via pels trens i el personal que treballi a la zona.

 

  • Renovació completa de la superestructura de la via en un tram de 300m entre les estacions de Cornellà Riera i Almeda, corresponent al tram de vies 1 i 2 adjacent a l’estació de Cornellà, a la corba d’entrada. Els treballs comporten la renovació de carril, travesses i balast, incloent una manta antivibradora.

 

• Renovació completa de la superestructura de la via en un tram de 800m entre les estacions de L’Hospitalet de Llobregat i Almeda, corresponent al tram de via 1 adjacent a l’estació d’Almeda. Els treballs comporten la renovació de carril, les travesses i el balast.

tornar_radioIgualada