icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Finalitza amb èxit la 3a edició del concurs “Química a l’Escola”

El projecte ha tingut molt bona acollida, ha comptat amb la participació de 15 centres educatius de la comarca i un total de 42 experiments.

El concurs, impulsat per la sectorial UEA Química i patrocinat per diverses empreses del sector, té com a objectiu apropar la química i la ciència a les aules, i fomentar i despertar vocacions industrials entre els més joves.

Aquest concurs s’ha basat en la realització d’un experiment o investigació relacionada amb la química a l’aula, sigui mitjançant materials o habituals o casolans, i enregistrar-ho amb un vídeo que tingués una durada d’entre 1 i 3 minuts. Hi ha hagut 5 categories i ha estat obert a tots els centres educatius de la comarca que han volgut participar-hi: tres categories per primària i dues per secundària.

Pel que fa a la Categoria 1 -1r i 2n de primària- el centre guanyador ha sigut els Maristes Igualada amb l’experiment “Tots els aliments tenen la mateixa quantitat de midó”; la Categoria 2 -3r i 4t de primària-, s’ha endut el primer premi el Ramon Castelltort amb “Una experiència molt dolça – mini merengues”. Pel que fa a la Categoria 3 -5è i 6è de primària- s’han entregat 1r i 2n premi; el 1r premi, per “Esferificacions”; per les Escolàpies, i el 2n, per l’escola Les Passeres de Castellolí amb “Iogurt”. Pel que fa a educació secundària, la Categoria 4 -1r i 2n d’ESO-, el 1r premi ha sigut per l’INS Vallbona d’Anoia amb “Deflagració del cacau. La dolçor a la química a l’escola”; i a la Categoria 5 -3r i 4t d’ESO-, l’Acadèmia Igualada s’ha endut el 1r i 2n premi per “Pigments i Ph” i “Vitamina C”, respectivament. L’Escola Àuria ha rebut una menció especial amb “Espaguetis de colors”. Els centres educatius han guanyat material per continuar experimentant i aprenent a les seves aules.

Aquest concurs ha comptat amb el patrocini de les empreses químiques de l’Anoia com Leather Química, Comercial Godó, Atlas, Apliclor, Robinson Ventures, Waterologies, Simar S.A., Labin, Quimser, Proquip, Eminfor, Texcur, ABC Leather S.L. i Blautec.

 

tornar_radioIgualada