icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Finalitza la primera edició de l’any del Curs de Coneixement de la Societat Catalana

Aquest mes de març ha finalitzat la primera edició de l’any del Curs de Coneixement de la Societat Catalana que organitza el Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada. Aquesta acció formativa s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida.

Aquest curs és cofinançat pel Fons Social Europeu. Com altres ocasions darrerament, el curs s’ha fet en línia, i ha constat de nou sessions durant les quals els alumnes s’han apropat a la geografia, la història i la cultura catalana, així com a les festes locals i el funcionament dels serveis públics.

El Centre d’informació per a treballadors estrangers (CITE) i la Policia Local també han impartit una de les classes. Enguany hi han participat 21 alumnes de fins a 10 nacionalitats diferents (Marroc, República Dominicana, Cuba, Pakistan, Argentina, Uruguai, Portugal, Ucraïna, Índia i Algèria).

La majoria d’alumnes han arribat a Igualada els últims mesos, i encara no havien tingut temps de conèixer bé la ciutat i la cultura de la societat d’acollida. És per això que, tot i no ser un curs presencial, el grup ha estat especialment interessat i participatiu, i l’experiència ha estat molt enriquidora. Per part dels participants s’ha fet una valoració molt positiva.

tornar_radioIgualada