icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Finalitza una nova edició del curs de coneixement de la societat catalana

El passat divendres 17 de novembre va finalitzar la cinquena i última edició de l’any del Curs de Coneixement de la Societat Catalana que organitza el Servei d’Atenció a les Migracions de l’Ajuntament d’Igualada. Aquest curs s’emmarca en la Llei d’Acollida de les Persones Immigrades i de les Retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, que regula el Servei de Primera Acollida.

El curs, que s’ha fet presencial, ha constat de vuit sessions durant les quals els participants s’han apropat a la història, la geografia i la cultura catalana, així com a les festes locals i el funcionament dels serveis públics. També han impartit classes el Centre d’informació per a treballadors estrangers (CITE), una referent d’Atenció a Ciutadania del CAP urbà i la policia local.

Enguany hi han participat 26 alumnes de fins a set nacionalitats diferents (Brasil, Colòmbia, Hondures, Marroc, Perú, Ucraïna i Veneçuela). Molts dels alumnes han arribat a Igualada en els últims mesos i encara no havien tingut temps de conèixer bé la ciutat i la cultura de la societat d’acollida.

En l’última sessió els alumnes van fer una visita a l’Ajuntament d’Igualada, i van ser rebuts al saló de sessions consistorial per la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada, Sandra De La Iglesia.

El grup ha estat molt interessat i participatiu, i l’experiència ha estat enriquidora. Per part dels participants s’ha fet una valoració molt positiva.

tornar_radioIgualada