icon_radio

RÀDIO Destacats

BLOG

FITEX celebra el seu 20è aniversari

Amb motiu del seu vintè aniversari, la Fundació per a la Innovació Tèxtil FITEX ha presentat a la ciutat el balanç de la feina feta, i els resultats mostren fins a quin punt FITEX ha estat clau per al desenvolupament de la indústria tèxtil i moda de l’Anoia. Ha impulsat negocis i productes que, de manera molt directa, han ajudat a millorar les perspectives de treball del territori. De fet, la comarca de l’Anoia compta amb 150 empreses relacionades amb la indústria tèxtil, i que donen feina a 2.000 treballadors i treballadores. Tot plegat genera una facturació anual de 250 milions d’euros.

L’exemple més recent d’avenç tecnològic impulsat per FITEX és la mascareta de gènere de punt d’alta protecció, homologada amb la norma UNE ENO065 i fabricada integrament a l’Anoia que es comercialitza arreu d’Europa i que ha permès mantenir l’activitat industrial a empreses familiars igualadines durant els mesos més durs de la pandèmia. Altres èxits d’aquests vint anys són produc-
tes fets a partir de tèxtil intel·ligent desenvolupat per FITEX com ara peces de protecció laboral, roba interior per infants amb pell atòpica, mitjons amb propietats d’alt confort tèrmic o bé les calcetes per la incontinència urinària d’esforç, entre molts d’altres.

A banda del desenvolupament de nous productes, el balanç dels vint anys de FITEX té com a part destacada el suport que ha donat a les empreses del territori per a poder-se promocionar internacionalment, a través de les plataformes comercials que ha gestionat a Rússia, Brasil, Estats Units o Xina. També ha contribuït a la projecció de les marques de moda de l’Anoia gràcies a la passarel·la 080 Barcelona Fashion, ha fet promoció de les capacitats industrials del territori amb iniciatives com la Fira tèxtil BSTIM o bé la cooperació públicoprivada per impulsar activitats de reforç competitiu del sector, especialment en les àrees de formació i emprenedoria.

Durant aquest 2021, FITEX celebrarà diverses accions de commemoració d’aquest aniversari, que tindrà com a plat fort la inauguració de l’Igualada Fashion Lab durant el darrer trimestre de l’any.

tornar_radioIgualada