icon_radio

RÀDIO Igualada notícies vespre

BLOG

Fitex conclou en un estudi que l’experiència i el coneixement industrial en el tèxtil concentrat a l’Anoia és un cas singular a Europa

La Fundació per a la Innovació Tèxtil Fitex, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Igualada, ha estat treballant durant mesos en un mapeig que radiografia l’estat de salut del tèxtil a l’Anoia. Aquest estudi destaca que a la comarca hi ha 104 empreses tèxtils que ocupen 918 professionals i facturen 140 milions d’euros. També assenyala que tot el conjunt del sector manufacturer del tèxtil-confecció-cuir, arriba a ocupar prop de 1.500 professionals.

L’estudi conclou que aquelles empreses de l’Anoia que s’han orientat a la producció de productes acabats, que han cercat nous clients fora del clúster de la comarca i que han invertit en tecnologia han tingut una evolució positiva en termes d’ocupació i facturació. En canvi, les empreses més petites que depenen dels clients de proximitat són les que han experimentat una pitjor evolució.

Tot i això, Fitex certifica que, malgrat les crisis viscudes durant les darreres dues dècades, el clúster tèxtil-moda continua sent el principal sector industrial d’Igualada i afirma que l’experiència i coneixement industrial tèxtil, concretament en gènere de punt, concentrada en un territori com l’Anoia, és un cas singular a tot Europa, i només hi ha agrupacions similars al nord d’Itàlia.

Per fer aquest estudi de mapeig s’han visitat 59 empreses del territori i s’ha treballat a partir de les dades facilitades pel conjunt industrial del sector. Aquest projecte, que té com a objectiu estimular la cooperació i generar noves oportunitats de negoci, es presentarà aquest dijous 18 de novembre durant la inauguració del nou Igualada Fashion & Design Lab i també es pot consular a la pàgina web fitex.es

tornar_radioIgualada